27 април, 2024

Последните новости в моделите Stable Diffusion, включително SDXL Turbo, LCM-LoRA и Stable Video Diffusion, ускорени от NVIDIA TensorRT, представи писателят Айша Асиф в скорошна публикация в технологичния блог на NVIDIA.

Подобренията, представени по време на изложението на CES, позволяват на собствениците на графични процесори GeForce RTX да генерират изображения в реално време и да спестяват времето, което им отнема за генериране на видеоклипове. Усъвършенстването на моделите допринася и за подобряването и улесняването на работните процеси.

Технологичното събитие CES обединява всяка година най-влиятелните #tech гиганти от цял свят, които представят своите най-иновативни и подобрени технологии.

Характеристики на Stable Diffusion моделите, представени на изложението CES

SDXL Turbo

Новата технология за дестилация, вградена в SDXL Turbo, която позволява генериране на изображения само в една стъпка помага за постигането на възможно най-съвременни резултати.

До четири изображения в секунда

Хардуерът на NVIDIA, ускорен от Tensor Cores и TensorRT, може да създава до четири изображения в секунда, като същевременно дава достъп до генериране на изображения в реално време на SDXL за първи път в историята.

LCM-LoRA

Low-Rank Adaptation (LoRA) е технология за обучение за фина настройка на моделите на stable diffusion. В комбинация с модела на латентна съгласуваност (LCM) контролната точка LoRA дава възможността да се съкрати процесът покрай вземане на проби, които необходими за създаване на stable diffusion изображение.

LCM-LoRA работи до 9 пъти по-бързо, тъй като използва само четири стъпки (в сравнение с традиционните 50 стъпки). В допълнение на това е важно да отбележим, че моделът LCM-LoRA е ускорен от оптимизациите на TensorRT.

Подробности за останалите модели прочетете на DevStyleR.ioNVIDIA Introduces New Stable Diffusion Models Accelerated with NVIDIA TensorRT


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Microsoft детронира Apple, но за кратко
2. ЗЛОВЕЩИ РАЗКРИТИЯ: Служители на eBay заплашвали двойка с погребален венец и живи насекоми?
3. Над 75% от родителите искат закон за одобрение на приложения, които децата теглят

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR