1 май, 2024

IBM обяви нови методи за прилагане на своите геопространствени технологии за изкуствен интелект, включително геопространствения модел на IBM, разработен в сътрудничество с NASA, в областта на климата, както и анализ на градските топлинни острови в Обединените арабски емирства (ОАЕ), залесяване в Кения и устойчивост на климата в Обединеното кралство (UK).

IBM продължава да развива стратегията си за модели на изкуствен интелект, които се обучават върху геопространствена информация, като например сателитни изображения и предоставят възможност за справяне с изменението на климата.

За разлика от традиционните модели на изкуствен интелект, пригодени за специализирани задачи, геопространствените модели на основата на знания – обхващащи сателитни и метеорологични данни – създават представителства на знания от петабайти и екзабайти данни, свързани с климата, които могат да улеснят ускореното и рационализирано откриване на прозрения и решения в областта на околната среда.

Тези модели могат също така да бъдат прецизирани и прилагани в множество области, определящи или разкриващи изменението на климата – от откриване на наводнения до белези от пожари.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioIBM Develops Geospatial Artificial Intelligence

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Парите работят за вас: 3 стратегии за печалби от имоти
2. Над 250 000 Служители в TECH Сектора са Съкратени през Изминалата Година
3. AWS Обяви Още Актуализации на Amazon SageMaker

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR