27 април, 2024

Психологически аспекти на киберсигурността, Нетехнически кариерни направления в киберсигурността, Инженерни (технически) кариерни пътеки. Toва са някои от най-интересните акценти, които ще бъдат във фокуса на първото по рода си събитие Cyber Christmas ’23. То е със свободен вход и ще се проведе на 5 декември в зала Интерпред.

Организаторите от КиберКЛУБ, ISACA – Sofia Chapter, Cyber Security Talks Bulgaria (CSTB) и ХАКЕР.BG са избрали нестандартен и различен формат за събитието – лекционно-демонстрационен с примери от реалния живот в първата част и нетуъркинг с подчертана интерактивност, чрез игрови сценарии, заедно с изложбена част.

“Насоката на това събитие е да обърне внимание на кариерните пътеки в киберсигурността. Да дадем на посетителите възможност да погледнат на тази област като потенциално кариерно направление, като покажем на хората различните гледни точки: технологични и нетехнологични, а също и да разбием мита, че тя има само технологичен, инженерен аспект“ – посочва Антон Пулийски, председател на „Клъстер за интеграция на нововъзникващи технологии – ETIC” и основател на КиберКЛУБ.

Инициативата Кибер Коледа ще даде възможност за хората, които искат да изберат своето кариерно развитие, да бъдат добре информирани, за да направят правилния избор за себе си. Организаторите обещават да предложат различен поглед по темата, събирайки на едно място експерти от различни области, с които посетителите да могат да поговорят във втората част на събитието.

„Стремежът ни е да наблегнем на практически демонстрации и да спомогнем за дигиталното ограмотяване на посетителите по един достъпен, интересен и нагледен начин. В нашите събития са планирани демонстрации, включващи роботи, дронове, виртуална и добавена реалност, тяхното “хакване” в реално време (съчетано с обяснения, разбираеми за неспециалисти), както и игрови сценарии за представяне на добри практики в сферата на киберхигиената.“, добавя още Пулийски от КиберКЛУБ.

В рамките на събитието ще бъде представена и нова инициатива, която ще стартира от началото на 2024 година. Тя е насочена към кариерното развитие и повишаването на киберкултурата.

Кибер Коледа се случва с подкрепата на: DIGITALL, Delta.bg, Telelink Business Services, Jump.bg, ACRONIS, pCloud, Изворна вода Ледина, Винарни Братанов, АнетФото.

*Материалът е предоставен от ПР Агенция Кросроудс България.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Жената, която обиколи света, но избра да развива TECH бизнес в България
2. Христо Иванов: Приложения за телефон – това е бъдещето
3. ИТ Пазарът е Конкурентен, Всяка Компания Иска да Предложи Нещо Отличително

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR