28 април, 2024

Sony е изправена пред колективен съдебен иск във Великобритания, заради прекалено високите цени за потребителите на PlayStation Store. Размерът на иска може да достигне 7,9 млрд. долара.

Както бе съобщено от VGC, специализираният съд по конкуренцията на Обединеното кралство е дал разрешение за придвижване на иска до съдебен процес. Този съдебен иск, иницииран от активиста за правата на потребителите Алекс Нийл през август, представлява 8,9 милиона клиенти на PlayStation. В иска се твърди, че Sony, използвайки доминиращото си положение на пазара, е участвала в нелоялна практика за налагане на прекомерно високи цени в PlayStation Store.

Според съдебния иск компанията използва почти монополното положение върху продажбата на цифрови игри и допълнително съдържание за конзолите PlayStation. Твърди се, че Sony прави това, за да налага строги условия на разработчиците и издателите на игри.

Адвокатите на Sony заявиха в хода на производството пред трибунала, че делото е “погрешно от началото до края” и че то трябва да бъде отхвърлено.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioSony Faces Class Action for Nearly $8 Billion in UK

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Вече Може да Теглите Reels в Instagram
2. Eminem Изненада Фенове, Влиза във Fortnite
3. Сам Алтман се Връща Начело на OpenAI

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR