27 април, 2024

Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност CISA публикува пътна карта за безопасно и отговорно използване на ИИ.

Това следва изпълнителната заповед на президента Джо Байдън относно изкуствения интелект от миналия месец.

“В изпълнителната заповед от миналия месец президентът призова DHS да насърчи приемането на стандарти за безопасност на ИИ в световен мащаб и да спомогне за осигуряването на безопасно, сигурно и отговорно използване и развитие на ИИ”, заяви Алехандро Н. Майоркас, министър на вътрешната сигурност.

“Пътната карта на CISA определя стъпките, които агенцията ще предприеме като част от по-широките усилия на нашето министерство както за използване на ИИ, така и за намаляване на неговите рискове за нашата критична инфраструктура и киберзащита”, допълни още той.

В пътната карта на CISA са описани пет усилия, които организацията ще ръководи, и е очертан подходът ѝ към изкуствения интелект в киберсигурността.

Кои са тези усилия, както и повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.io – CISA’s Five Efforts That Outline Safe Adoption of Artificial Intelligence

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleRМоже ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. В Миналото Успях да Променя Живота на Няколко Души в Положителна Посока
2. Microsoft Обяви над 100 Актуализации за Copilot и Azure AI
3. Android с Нови Промени, които ще Подпомогнат Развитието на Разработчиците

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR