27 април, 2024

Екипът за разработка на Android прави няколко промени, насочени към подпомагане на разработчиците на Android и тяхното развитие.

Добавят се нови възможности за създаване и управление на списъци в Google Play, включително възможност за запазване на списъци като чернови, планиране на списъци за публикуване в определено време и тестване на списъци с част от съответната аудитория.

Това следва промените от началото на тази година, като например възможността за създаване на персонализирани списъци на магазини за различни аудитории.

Екипът добавя и няколко актуализации на ценовите експерименти – функция, която позволява на разработчиците да тестват различни ценови точки и да оптимизират цените за местната покупателна способност. От следващия месец разработчиците ще могат да запазват ценови експерименти като чернови, да премахват варианти от експериментите, ако резултатите не са добри, да виждат предупредителни известия за проблеми с конфигурацията на цените и да прилагат “печелившата” цена за всички продукти.

Разработчиците вече могат също така по-ефективно да показват наличните си продукти въз основа на регионалната им наличност. Това се постига чрез използване на API getBillingConfigAsync, който предоставя държавата на потребителя.

Друга предстояща функция е разширяването на известията за разработчици в реално време, така че да включват еднократни покупки и анулирани покупки.

Повече подробности около новите промени можете да прочетете на DevStyleR.ioAndroid Development Team with Changes That Will Help Developers Work

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. В Миналото Успях да Променя Живота на Няколко Души в Положителна Посока
2. Microsoft Обяви над 100 Актуализации за Copilot и Azure AI
3. За да си Успешен Софтуерен Инженер Трябва да си Отворен към Новите Технологии

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR