28 април, 2024

През следващите седмици TechCrunch ще ни запознае по-подробно с Роботиката, разговаряйки със специалисти в тази област, които споделят повече за нея.

В началото на седмицата избрахме да ви споделим един любопитен разговор между TechCrunch и Матю Джонсън-Робърсън, в който той споделя повече за Роботиката, нейното бъдеще, за ролята на изкуствения интелект и други интересни въпроси, свързани с Роботика.

Матю Джонсън-Робърсън е американски изследовател, предприемач и преподавател. От януари 2022 г. той е директор на Института по роботика към университета “Карнеги Мелън”. Преди това от 2013 г. е професор в Инженерния колеж на Мичиганския университет, където заедно с Рам Васудеван ръководи Центъра на Форд за автономни превозни средства (FCAV) на UM.

Изследванията му са фокусирани върху компютърното зрение и изкуствения интелект, с конкретни приложения на автономни подводни превозни средства и самоуправляващи се автомобили. Той също така е съосновател и главен технически директор на Refraction AI, компания, фокусирана върху осигуряването на автономни доставки на последната миля.

Сред въпросите, на които Робърсън отговаря са:

Каква роля ще играе генеративният ИИ в бъдещето на роботиката?
Какво е мнението му за хуманоидния форм-фактор?
Ще навлязат ли домашните роботи през следващото десетилетие?

Отговорите на тези и много други интересни въпроси може да прочетете на DevStyleR.ioQuestions and Answers about Robotics by Matthew Johnson-Roberson

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. GitLab Обяви Интересни Актуализации на GitLab Duo 
2. Cloud Foundry Актуализира Korifi
3. Най-Дългата Стачка в Холивуд Приключи

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR