27 април, 2024

Kметицата на Лос Анджелис Карън Бас приветства “справедливото споразумение”, припомняйки, че стачката е засегнала “милиони хора” в страната.

Профсъюзът на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA) постигна “предварително споразумение” с холивудските студия за прекратяване на историческата 118-дневна стачка, съобщават световните агенции.

В социалните мрежи профсъюзът обяви официалния край на най-дългата стачка в историята си в “00:01 часа на 9 ноември” американско време.

Засега профсъюзът предоставя някои подробности за споразумението, които вероятно ще се появят през следващите няколко дни.

Кметицата на Лос Анджелис Карън Бас приветства “справедливото споразумение”, припомняйки, че стачката е засегнала “милиони хора” в страната.

В съобщение до членовете профсъюзът заяви, че пактът е на стойност над 1 млрд. долара и включва увеличение на заплатите, по-високо от това, което другите профсъюзи получиха тази година, “бонус за участие в стрийминг” и регулации на изкуствения интелект.

Предварителното споразумение включва и искане за по-високи заплати, компенсации за извънреден труд и ограничения върху използването на изкуствен интелект във филмите.

Ако сделката бъде ратифицирана, договорът може скоро да влезе в сила, а ако не, членовете на организацията по същество ще изпратят своите трудови преговарящи отново на масата за преговори с AMPTP.

Предварителното споразумение ще бъде представено за разглеждане на Националния съвет на SAG-AFTRA днес.

Повече подробности прочетете на DevStyleR.ioThe Longest Strike in Hollywood Is Over, What’s the Deal?

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Стартира Бета Версията DevStyleR Community & Academy Platform 
2. Българин с Главна Роля в Call of Duty
3. IBM Инвестира $500 млн. в Компании с ИИ

Тагове: , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR