28 април, 2024

IBM стартира фонд за рискови инвестиции на стойност 500 млн. долара, за да инвестира в компании с изкуствен интелект на различни етапи на развитие. Фокусът на фонда е върху развитието на технологиите и изследванията на генеративния ИИ за бизнеса – от стартиращи компании в ранен етап до такива в етап на свръхрастеж.

“Този фонд е още един начин, по който удвояваме ангажимента си за отговорни иновации в областта на изкуствения интелект чрез watsonx и помагаме на организациите да използват тази трансформираща технология”, каза Роб Томас, старши вицепрезидент и главен търговски директор на IBM.

Според IBM подходът, който прилага Enterprise AI Venture Fund, е уникален, тъй като съчетава експертен опит в областта на IBM и специален екип за разработване на портфолио, за да инвестира в компании с изкуствен интелект, които оказват значително въздействие в света на бизнеса.

Повече подробности около новината можете да прочетете на DevStyleR.ioIBM Invests $500 Million in AI
Companies

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Дамян Дончев: Колегите ми са Изключителни Професионалисти
2. Марк Зукърбърг Пусна Умилителна Снимка със Съпругата си от Болницата
3. От Правец 8 в Детската Градина до Custom Development Manager в Milestone Systems

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR