29 април, 2024

OpenELA обяви публичното пускане на изходния код на Enterprise Linux, както и важни технически и управленски етапи. OpenELA има за цел да насърчи разработването и сътрудничеството на дистрибуции, съвместими с Red Hat Enterprise Linux (RHEL), като предоставя отворен и безплатен изходен код на Enterprise Linux (EL).

“В продължение на десетилетия организациите стандартизираха CentOS, тъй като тя беше свободно достъпна, следваше стандарта Enterprise Linux и беше добре поддържана от много производители. След като CentOS беше спряна, това не само остави празнина в екосистемата, но и ясно показа как общността трябва да се обедини и да се справи по-добре. OpenELA е точно това – отговорът на общността за осигуряване на съвместно и стабилно бъдеще за всички професионални ИТ отдели и случаи на използване в предприятията”, каза Грегъри Курцер, главен изпълнителен директор на CIQ и основател на Rocky Linux.

Мисията на OpenELA е да предоставя на общността код с отворен код, инструменти и системи. Основните принципи включват спазване на установените стандарти, предоставяне на навременни актуализации и сигурни решения, поддържане на прозрачност и гарантиране, че тези ресурси остават безплатни и достъпни за всички.

OpenELA служи като платформа за заинтересованите страни, които се интересуват от популяризиране на корпоративните дистрибуции на Linux с отворен код, насърчаване на сътрудничеството и съгласуване с ценностите на общността с отворен код.

Повече подробности може да прочетете на DevStyleR.ioOpenELA Announces Public Release of Enterprise Linux Source Code

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. От Правец 8 в детската градина до Custom Development Manager в Milestone Systems
2. 7 Неща, които Трябва да Направите преди да стартирате TECH Бизнес
3. Ник Хол за ЛГБТ Лидерите в TECH Индустрията: Не Можеш да Бъдеш Това, което не Виждаш

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR