29 април, 2024

Capacity ни среща с Ник Хол, Акаунт мениджър в BT Wholesale, който разказва повече за LGBTQ+ общността в технологичната индустрия.

Работата на Ник е свързана с насърчаването на приобщаването по всички характеристики на разнообразието. Голямата му страст е да насърчава видимостта на лидерите от LGBTQ+ общността. Наред с други инициативи, той е и основател на програма за наставничество и признание “Leading with Pride” и е част от групови комитети за приобщаване.

Ник Хол смята, че липсата на проучвания за лидерите, които са представители на ЛГБТ общността е проблем, който ще продължи да бъде такъв, докато не се обърне достатъчно внимание на тази важна, но често подценявана тема.

Технологичната индустрия е постигнала големи успехи в насърчаването на разнообразни и приобщаващи работни места, пише Capacity, като посочва, че 25% от работещите в сферата на технологиите вече принадлежат към етнически малцинства, докато през 2022 г. те са били 20%. Организациите работят за по-приобщаващи политики, които отчитат невро разнообразните колеги, борбата с психичното здраве и много други.

Въпреки това според Ник все още има какво да се направи, особено за общността на LGBTQ+.

Неотдавнашно проучване установи, че 75% от основателите на технологични компании в Обединеното кралство, които са LGBTQ+, не се чувстват сигурни да споделят своята идентичност, а само 35 % от предприятията измерват небинарното полово разнообразие.

Не е изненадващо, че видимите LGBTQ+ лидери са малко на брой в индустрията, а според Ник Хол това означава липса на ролеви модели за по-младото поколение. Той смята, че липсата на видимост на LGBTQ+, която остава на заден план крие рискове компаниите да изглеждат невежи по отношение на нуждите на цяла група таланти. И в крайна сметка е вярно, че не можеш да бъдеш това, което не виждаш. Тази липса на видимост създава неоспорима пречка по пътя на кариерата на LGBTQ+ работниците. Според Ник Хол всяка компания трябва да превърне в ключова бизнес стратегия, като подкрепата и насърчаване LGBTQ+ хората на всички длъжности.

Но как това е възможно да се постигне? Capacity и Ник споделят повече за начините, които биха помогнали при насърчаването на LGBTQ+ служителите и приобщаването им в компанията, в която работят.

Изслушване на служителите на LGBTQ+
Технологичната индустрия исторически е известна с липсата на разнообразие. Като стереотипно доминирана от мъже индустрия, бизнес лидерите работят усилено, за да отворят вратите към по-разнообразна, равноправна и приобщаваща работна сила чрез прилагане на стратегии, насочени към представителите на LGBTQ+. Въпреки това, въпреки че 89% от работодателите имат програми за ДИ и И, 62% от служителите смятат, че компанията им не прави достатъчно, за да създаде благоприятно работно място.

Според Capacity и Ник Хол, програмите не са магическо решение и е нужно да се преразглеждат непрекъснато в съответствие с обратната връзка от служителите, за да се гарантира, че те предоставят най-добрата подкрепа за маргинализираните групи.

Малко вероятно е инициативите да попаднат във всички точки още в самото начало. Като начало те могат да очертаят стъпки за насърчаване на по-приветлива среда и за обучение на служителите. Освен това инициативите, насочени към подкрепа на LGBTQ+ общността, могат да идентифицират съюзници, които искат да помогнат за осъществяването на промяната.

Ник Хол смята, че крайната цел трябва да бъде да се издигнат служителите на LGBTQ+ и да се гарантира създаването на безопасни пространства за работа. Според него това не само насърчава по-смислено и приобщаващо работно пространство, но и дава възможност на LGBTQ+ хората да се стремят към лидерска роля и най-важното – да имат самочувствието, че я заслужават.

С навлизането на поколението Z в работната сила е важно те да се чувстват способни да бъдат себе си на работното място, независимо от расата, пола или сексуалната ориентация. Това е особено важно за поколението Z, тъй като вероятността то да се идентифицира като LGBTQ+ е два пъти по-голяма в сравнение с другите поколения.

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR