29 април, 2024

По-Високо Заплащане – Най-Силният Коз в Ръцете на Бъдещия Работодател?

По-голямата част (61.71%) от ИТ професионалистите в TechPay Insights 2023 избират “по-високото заплащане” като отговор на въпроса “Защо бихте предпочели бъдещ работодател?”.

TechPay Insights 2023

Изглежда високата заплата се оказва най-силният коз в ръцете на един бъдещ работодател. Но ако парите са водещ мотиватор за работа, къде се нареждат желанието за кариерно развитие и по-добрите условия за работа и възможности за развитие?

Нека разберем кои са останалите ТОП причини, които са в полза на бъдещия работодател.

Но има и нещо по-важно от високата заплата за някои? “По-интересни технологии и проекти” е отговора, които заема второ място с 23.33% в проучването.

На трето място като причина защо един служител би предпочел бъдещ работодател се нарежда отговорът “Цялостен корпоративен имидж” със 7.67%.

На четвърто място е възможността за повече бенефити с 2.86% отговорили специалисти, а 4.43% професионалистите в ИТ сектора избират “Друго”.

Въпреки перспективите за развитие в #tech сектора, хората продължават да търсят по-утвърдената компания, която предлага по-високото заплащане и по-интересните проекти. Разбира се и не на последно място – шанса за по-добро кариерно развитие. Но какви ли промени ще настъпят в бъдеще?

Не пропускайте още интересни данни от проучването в специалното издание “TechPay Insights #BG 2023”, което вече е налично тук.

Ако искате да се включите в проучването, може да дадете своя глас тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинар, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Прочети още:
1. Основното Нещо за Мен, което Подобрява Качеството на Живот е Морето
2. Топ Уменията, Които Превръщат HR Мениджъра в Успешен
3. Топ 8 на Най-Добрите Книги по C++ за Начинаещи

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR