28 април, 2024

Какви са уменията, които превръщат един HR мениджър в успешен?

Мениджърите по човешки ресурси или още HR Мениджърите играят ключова роля във всички сфери – от технологичната до лайфстайл. Служителите са най-ценните „активи“ на всяка една организация и именно хората са тези, които допринасят за нейния успех, и успешно реализираните проекти.

HR Мениджърите са тези, които гарантират, че “човешкият” капитал на компанията се използва ефективно за постигане на организационните цели.

И въпреки че отстрани погледнато тази роля изглежда сладка и лесна, истината съвсем не е такава. Отговорността, която имат HR Мениджърите е обвързана не само с успеха на компанията, но и с грижата за благосъстоянието на всеки един служител. Защото, за да бъде продуктивен, служителят не трябва да стига до burnout, трябва да се чувства спокоен и уравновесен и най-вече да се старае да разграничава личния от професионалния живот и да не позволява проблемите вкъщи да му влияят на работата и обратното.

HR мениджърите не само е нужно отлично да познават бизнеса на компанията, но и да познават добре на какво е способен всеки един служител, кои са силните и слабите му страни, и как може да “извади” потенциала и продуктивността от всеки един в компанията. Стремежът към постоянното усъвършенстване, умението да печелиш доверието на хората с леко, бизнес етиката и отговорността са само част от уменията, които биха превърнали всеки един HR мениджър в любимия за служителите.

Днес ще ви запознаем с ТОП качествата, които превръщат HR Мениджърът в успешен.

Комуникационни умения
Хората, заемащи тази позиция се нуждаят от добри умения за комуникация – устна и писмена. Комуникационните умения са необходими не само за предаване ефективно на информацията, но и за взаимодействие с различни хора и бизнес партньори. За HR Мениджърите е прието лесно да изграждат и поддържат отношения със служителите. Да проявяват истински интерес към хората.

Вижте Кои са 20-те ТОП HR, Маркетинг и PR Мениджъри на България

Стратегическо мислене
Ключова част от работата на HR Мениджъра е да гарантира, че политиките, стратегиите и практиките в областта на човешките ресурси съответстват на целите на компанията. И ето тук идва ролята и необходимостта от стратегическо мислене. То е едно от най-важните умения, което позволява анализиране на ситуациите и прилагане на правилното решение, което ще е от полза за бизнеса.

HR-те могат да използват стратегическото си мислене и уменията си, когато трябва да избират нови кандидати, за да подберат само талантливи хора, които имат уменията и потенциала да изпълнят дългосрочните бизнес цели. Те също така знаят как да въведат в действие стратегии, които ще осигурят на компаниите им конкурентно предимство, като инвестират в правилните хора в правилния момент.

Кои са останалите ТОП умения, които превръщат HR Мениджърите в успешни, можете да разберете на DevStyleR.ioThe TOP Skills That Make HR Managers Successful

Сега е моментът да номинирате ваш колега и познат в категория “HR/Marketing/PR”, в класацията ни “Топ Софтуерна Компания” тук.

В класацията ще откриете и категориите “Топ Мениджмънт” и “Топ Софтуерен Специалист”.

Чувствайте се свободни да напишете причината за избора на вашата номинация на [email protected], както и при въпроси и запитвания от Ваша страна.

Прочети още:
1. Заради По-Високо Заплащане 62% от ИТ Специалистите Биха Предпочели Бъдещ Работодател
2. Топ 8 на Най-Добрите Книги за C++
3. Основното Нещо за Мен, което Подобрява Качеството на Живот е Морето

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR