27 април, 2024

Книгите играят важна роля в живота на всеки човек. Те ни помагат не само да обогатим знанията си, да провокираме въображението си, но и и ни показват начин да се свържем със света около нас. Книгите не познават ограниченията, нито предразсъдъците. Те могат да бъдат добър приятел на всеки един от нас. И да ни дадат отговори на въпроси, които търсим. Книгите ни дават знания и нов мироглед. Книгите се простират във всяка една област – политика, бизнес, икономика, лайфстайл, здраве и много други.

За да се докоснете по-близо до същността на един език за програмиране и да се запознаете по-подробно с него, едва ли има по-подходящ начин да го направите от прочитането на книги, написани от професионалисти в тази област. И днес сме избрали да ви представим Топ 8 на най-добрите книги по C++ за начинаещи.

Искаш кариера със C++? Курс по C++ с възможност за работа във водещата компания Euro Games Technology

The C++ Programming Language (4th Edition) By Bjarne Stroustrup
Интересното при тази книга е, че е написана от познатия на всички Бярне Строуструп – създател на C++. Съдържанието ѝ е толкова впечатляващо, че може да бъде от полза на програмисти от всяко ниво. Това е четвъртото издание на книгата. В нея се съдържат обширни подробности за C++ и упражнения за практикуване. Тази книга помага на програмистите да научат много неща за C++, като например основни понятия за C++, контейнери, библиотеки, OOPS и много други. Авторът е допринесъл за света на програмирането и с някои други книги, написани на тема C++.

C++ Primer (5th Edition)
Тази книга е 5-то издание на C++ Primer, написана от Стенли Б. Липман, компютърен учен и автор и познат още като професионалист, работил с Бярне Строуструп в Bell Laboratories по време на ранните етапи на разработването на C++. Книгата започва с представяне на стандартната библиотека на C++. Тя дава възможност на програмиста да пише полезни програми, без да овладява всеки аспект на езика C++. Книгата се състои от много примери с демонстрации.

Тя е идеална за начинаещи, които имат подчертан интерес да познават основните концепции и техники на C++. С помощта на примерите, предоставени в тази книга, могат да се усвоят най-добрите стилове за програмиране и техники за проектиране на програми.

C++ Pocket Reference 1st Edition Accelerated C++
Това е въвеждаща книга, която съдържа практически подход към решаването на проблеми с помощта на C++, е написана от Андрю Кьониг. В тази книга е включен по-широк обхват на програмирането на С++, отколкото има обикновено във въвеждащите книги. В допълнение към характеристиките на езика в из страниците ѝ ще срещнете обяснени и реални проблеми и решения. В нея са разгледани езикът и стандартната библиотека, като изучаването на стандартните библиотеки помага от самото начало.

Кои са останалите книги може да разберете на DevStyleR.io Top 8 Best C++ Books for Beginners

Ако искате да превърнете страстта и любопитството, които изпитвате към C++ в успешна кариера със C++, запишете се на безплатния курс по C++ с възможност за работа във водещата компания Euro Games Technology.

Кандидатстването за курса е отворено до 9 октомври 2023 г. Необходимо е единствено да попълните на онлайн формата тук.

Останете любопитни, защото утре ще ви представим списък с книгите по C++ за напреднали професионалисти.

Прочети още:
1. Основното Нещо за Мен, което Подобрява Качеството на Живот е Морето
2. Топ Уменията, Които Превръщат HR Мениджъра в Успешен
3. Заради По-Високо Заплащане 62% от ИТ Специалистите Биха Предпочели Бъдещ Работодател

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR