28 май, 2022

Първият по рода си благотворителен гейминг спринт стартира на 28-ти януари онлайн на живо и продължи 77 часа без прекъсване. Събитието се излъчи от Facebook страницата на TDB Play, като обхвана 20 програмни сегмента, 61 участници и 12 организации.

Първият участник в програмата бе актьорът Китодар Тодоров и KITOGAMING. В 11-часов епичен DOTA 2 стрийм Китодар и Георги Ненов, създател на популярния подкаст „Свръхчовекът“, премериха сили с феновете на канала KITOGAMING.

Николаос Цитиридис също подкрепи инициативата, като заедно с стриймъра Диги (digggiTV), се изправи във вълнуващи League of Legends битки.

В благотворителното събитие взеха участие и българскитете разработчици на видео игри – Creative Assembly Sofia, Антоан от “Как Се Играе” и Габриел Добрев, основател на българското гейминг студио Haemimont Games. Борислав Славов, един от най-успешните композитори на музика за видео игри, пък разкри повече за процеса и търсенето на вдъхновение, които му помагат да продуцира музиката си.

Предаването “Радиокафе” по БНР Радио София пренесе ефира си в студиото на TDB Play и срещна зрителите на онлайн събитието с интересни гости, които разказаха своите истории.

Благотворителният спринт не остави безучастни и хората без никакъв опит във видео игрите. Така, Красимира Хаджииванова, основателка на „Майко Мила“, също се впусна в гейминг приключение заедно с Лазар Радков, създателят на благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще“.

Събитието се организира в подкрепа на проекта „преподаваме.bg“ на „Заедно в час“, които се стремят да подпомагат българските учители и да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете. Това е първата кауза, с която инициативата #гудгейм си партнира.

#гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

По време на благотворителния спринт бяха събрани над 19 000 лв. в подкрепа на значимата кауза.

За всяко направено дарение организаторите бяха предвидили подарък – издание на ARPG играта Victor Vran, Zen Universe и STEAM ID на играта A Total War Saga: TROY Ultimate Edition.

Създателите на #гудгейм вече гледат напред в бъдещето. „преподаваме.bg“ е първият проект, който благотворителното движение успешно подкрепи, но със сигурност няма да е и последният. Събитието се проведе с подкрепата на Playstation Bulgaria, Creative Assembly Sofia, Haemimont Games и Ozone.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International
img alt