23 април, 2024

Готови ли сте за началото на първия по рода си 72-часов благотворителен гейминг спринт, където известни личности ще цъкат 3 денонощия, докато не съберат 30 000 лв. за благотворителност?

Събитието ще събере заедно известни личности и популярни фенове на видео игрите в подкрепа на движението #гудгейм. Гейминг спринтът ще започне в полунощ (00:00 часа) на 29-ти януари и ще продължи до 23:59 на 31-ви януари. Събитието ще се излъчва на живо от Facebook страницата на TDB Play, а цялата програма и най-новата информация около него ще може да намерите на сайта.

Гейминг спринтът обещава на всички зрители една разнообразна и вълнуваща програма, съобразена с различните интереси на аудиторията. По време на 72-часовия стрийм публиката ще има възможността да се запознае с над 30 гости, които ще могат да се насладят на интересно съдържание, включващо игри за разпускане (casual), състезателни игри (esports), настолни игри, автомобилни състезания и други. Зрителите ще могат да научат любопитни неща от света на гейминга и да чуят историите на някои от най-изявените създатели на игри.

По време на стрийма художници от български гейм студия ще рисуват на живо, а известни личности ще могат да се състезават с някои от най-добрите играчи на видео игри. Благотворителният спринт ще бъде открит от комедийния актьор и запален геймър – Китодар Тодоров и KITOGAMING с 8-часов стрийм на популярната игра DOTA 2.

Благотворителният гейминг спринт се организира от #гудгейм в подкрепа на проекта „Prepodavame.bg“ на „Заедно в час“, които се стремят да подпомагат българските учители и да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете.

#гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

Prepodavame.bg“ е първият проект, на който инициативата избра да помогне. Мисията на #гудгейм също така бе подкрепена и от Българския Гейминг Маратон, организиран през декември 2021. По време на четвъртото издание на Маратона бяха предоставени различни възможности за подпомагане на каузата, чрез които бе събрана сумата от 5055 лв.

Основната цел на благотворителното движение е да бъдат събрани 30 000 лв. в полза на каузата. По време на предстоящия благотворителен гейминг спринт ще бъдат предоставени различни възможности, чрез които всеки желаещ ще може да подкрепи значимата кауза. Зрителите, направили дарение, независимо от сумата, ще получат подарък от българската гейминг компания Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International