19 април, 2024

Глобалният лидер в gambling индустрията Playtech стартира Web Академия за начинаещи програмисти в българския си офис в началото на месец март. Начело на академията ще застанат опитни ментори от компанията, които ще обучават и развиват желаещите в основите на HTML, CSS/Sass, JavaScript, OOP с Typescript, React, Redux и други frontend технологии в рамките на три месеца. Част от успешно завършилите академията ще имат възможност да продължат развитието си в компанията на постоянна позиция.

Водещ ментор в програмата ще бъде Йово Йовчев – Технически Ръководител на Wеb екип в Playtech. Йово се занимава с разработването на софтуер вече повече от 10 години, като от 2015 година е част от екипа на Playtech. Стартира кариерата си с езици като PHP и ActionScript, но в последните 6 години се занимава основно с разработване на web приложения с TypeScript и React.

Сред водещите ментори в Академията ще бъде и Илиана Марчовска , която също има над 10 години опит в IT сферата. Започва професионалното си развитие като графичен дизайнер и няколко години по-късно решава да разшири уменията си като Web Developer. През последните 6 години е натрупала значителен опит с HTML, CSS/Sass, JavaScript, React, Redux и TypeScript. UI development и предизвикателствата около него са нейната най-голяма страст.

Ето какво споделят те за Академията:

Какви хора очаквате да срещнете в академията?

В Playtech Web Academy очакваме да се включат хора, които обичат програмирането и проявяват силно логическо мислене. Очакваме да имат интерес и инициативност да опитват да намират решения на неща, с които се сблъскват за първи път. Разбира се, очакваме да имат и сериозно намерение да инвестират достатъчно време, за да усвояват и практикуват материала, който ще бъде представян.

В Академията искаме да видим и хора, които разбират и приемат перспективата на другите, съдействат и умеят да участват в екипни дейности.

Надяваме се също така да се забавляват докато учат и да се осмеляват да задават въпросите, които им възникват.

Относно възраст и предишен опит с технологиите, които ще разглеждаме в академията – няма конкретни ограничения. Достатъчно е да имат основни познания и разбиране за HTML, CSS и JavaScript.

Какъв ще бъде форматът на академията? 

Структурата на Академията ще включва седмични презентации на конкретна тема от определените технологии, след които ще следват упражнения, с които да се затвърди и допълнително развие темата на практическо ниво.

Презентациите ще бъдат по една или няколко седмично, основно сутрин и със средна продължителност от около 1 час всяка. Те ще бъдат представяни от техническия ръководител или друг член на Wеb екипа на Плейтех.

Темите ще се разглеждат последователно започвайки от HTML, CSS (SASS), JavaScript (ES6), OOP with TypeScript, React, Redux, WebPack.

След всяка тема ще има достатъчно упражнения, в рамките на които участниците ще могат да проявят уменията си.

За всички упражнения, в зависимост от темата, ще бъде определен човек от Web екипа на Playtech, който да представя задачите, отговаря на въпроси и съдейства на всички участници.

Комуникацията ще бъде писмена в общ канал или лична, както и вербална.

Очакваме академията да завършат участниците, демонстрирали най-успешно усвояване и практикуване на технологиите. На най-изявените от тях, Playtech ще предложи стажантска програма и възможност за последваща постоянна работа.

Според вас кой е най-големият плюс за участниците в академията?

Playtech Web Academy носи няколко позитива за участниците.
Един от плюсовете е разглеждането на няколко силно свързани и широко използвани Web технологии и по-точно най-използваните и необходими акценти от тези технологии – тези неща , които може би ще са нужни в 80% от имплементациите и няма да се разглеждат множеството странични възможности и лоши практики.

Предимство са и кратките и целенасочени презентации, както и усилените упражнения след това. Концентрираме се върху научаването чрез упражнения, вместо само чрез теория.

Най-важното, разбира се е постоянното съдействие и менторство, което ще бъде оказвано и даващо възможността на участниците да се развият по-бързо, отколкото самостоятелно обучение би им осигурило.

Какво е нивото на знания и умения, които ще придобият участниците по време на академията?

Експертното ниво, до което участниците ще могат да достигнат с предоставения материал и упражнения в рамките на тези няколко месеца е Junior Web Developer.

След академията участниците ще могат да продължат по-целенасочено и с повече сигурност самостоятелно да развиват технологичните си знания.

Компанията приема кандидатури за Web Академията до 20 февруари включително. За да кандидатствате, може да последвате този линк.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager