19 април, 2024

Craob официално представи първия в света “Ultrabook”, който няма никакви физически конкетори. 

Ултра тънкото шаси на новият Craob X е само 7мм, което е приблизително дебелината на модерните смартфони. Още една отличителна характеристика на новия ултрабук е, че дисплеят му е почти безрамков. 4K UHD дисплея е с диагонал 13.3 инча. Предната камера на устройството е разположена в дупка в горния център на екрана. , а безжичната комуникация се осъществява чрез технологията Wi-Fi 6E.

Поради това, че липсват всякакви конектори, разработчиците на Craob X могат да намалят както дебелината на устройството така и да намалят значително теглото на лаптопа до 862грама.

За зареждане на устройството се използва PortsHub (безжична докинг станция), която е прикрепена допълнително с магнит към капака на лаптопа. Капацитетът и животът на батерията не са посочени. Докинг станцията предлага и други възможности за свързване като USB Type-A, USB Type-C, слот за SD карта, Thunderbolt физически конектори и 3,5 мм порт за слушалки.

Въпреки тънкото и олекотено тяло, хардуерната база на лаптопа Craob X работи с процесор Intel Core i7-1280P от 12-то поколение, с интегрирана графика Intel Iris Xe, като LPDDR5 RAM достига до 32 GB, а вградената памет на SSD е до 2 TB.

Photo Credits: Craob

Разработчиците предвещават, че Craob X ще навлезе на пазара в близко бъдеще, но точната дата на продажбата и цената на устройството са все още неизвестни.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International