2 май, 2024

Компанията за тестване Tricentis oбяви първия от серията AI copilots за своето портфолио за тестване – Testim Copilot, който добавя AI възможности към платформата за автоматизирано тестване Testim.

“Това е само началото – очакваме бъдещите версии на Tricentis Copilot да имат още по-големи ползи”, казва Мав Търнър, главен директор продукти и стратегии в Tricentis

С помощта на Testim Copilot потребителите могат да въведат текстово описание на това, което искат да тестват, и да получат JavaScript кода за този тест. В допълнение към предоставянето на тестовия код, той предоставя и обяснение на този код, което улеснява разбирането му и повторното използване за бъдещи тестове, в подобни случаи.

Чрез включването на генеративен ИИ в процеса на тестване Tricentis се надява да направи тестването достъпно за тестери с не толкова големи технически познания.
Testim Copilot може да спести време и да намали грешките.

“Testim Copilot поставя ИИ директно в ръцете на потребителя, като автоматично предлага тестови случаи и поправки, което означава повече време, отделено за работните процеси, за да се повиши производителността и да се подобри времето за пускане на пазара на нови приложения”, споделя още Търнър.

Според Tricentis клиентите, които вече използват нейните инструменти за изкуствен интелект, са намалили процента на неуспешни тестове с 16%.

Следващите продукти на Tricentis, които ще се сдобият с AI Copilots, ще бъдат Tricentis Tosca (понастоящем в бета версия) и Tricentis qTest.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. От Състезанията по Информатика до MIT – Формулата за Успех на Румен Христов
2. Ocado Technology създава ново звено в България
3. Впечатляващи Иновативни Проекти Победиха в Дни на Роботиката ’24 към ТУ-София


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR