2 май, 2024

Red Hat добави към Red Hat Trusted Software Supply Chain няколко нови предложения, които ще позволят на клиентите да гарантират, че софтуерните компоненти са проверени и защитени.

“Организациите се стремят да намалят рисковете от постоянно променящите се заплахи за сигурността при разработката на софтуер, за да запазят доверието на потребителите, клиентите и партньорите си”, казва Сарвар Раза, вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението Application Developer Business Unit в Red Hat.

“Веригата за доставки на надежден софтуер на Red Hat е проектирана така, че безпроблемно да въвежда възможностите за сигурност във всяка фаза от жизнения цикъл на разработката на софтуер. От времето на кода до времето на изпълнение, тези инструменти помагат за увеличаване на прозрачността и доверието и дават на DevSecOps екипите възможност да поставят основите на по-сигурно предприятие, без да влияят на скоростта на разработчиците или на когнитивното натоварване”, допълва още той.

Първото ново допълнение е Red Hat Trusted Artifact Signer, което вече е общодостъпно и позволява на разработчиците да подписват и проверяват артефакти на приложения с безключов сертификационен орган.

Според Red Hat предимството на това ново предложение е, че то позволява на организациите да бъдат по-сигурни в качеството и сигурността на софтуера, без да се налага да управляват централизирана система за управление на ключове.

Друга новост в компанията е Red Hat Trusted Profile Analyzer, който също вече е общодостъпен и осигурява единен източник на истината за документация като Software Bill of Materials (SBOM) и Vulnerability Exploitability Exchange (VEX).

Red Hat Trusted Application Pipeline е третата новост от предложенията, която вече е в бета версия. Включва възможностите за сигурност на веригата за доставки в софтуерните шаблони, които разработчиците използват. Според компанията новото предложение ще осигури по-голяма проследимост и одитируемост в целия CI/CD конвейер.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Ocado Technology създава ново звено в България
2. От Състезанията по Информатика до MIT – Формулата за Успех на Румен Христов
3. ZooStore Дари Храна на Общински Приют за Бездомни Кучета


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR