29 април, 2024

Екипът за разработка на Android пусна първата бета версия на Android 15, която ще може да се използва на поддържани Pixel устройства.

С Android 15 приложенията вече могат да се показват от край до край по подразбиране, което означава, че съдържанието ще се вижда зад системните ленти, като например лентата за известия в горната част или навигационната лента в долната част.

“С Android 15 продължаваме да работим върху създаването на платформа, която помага за по-добра производителност, защитена поверителност и сигурност на потребителите. Нашата цел е да направим приложението достъпно за възможно най-много хора – всичко това в една динамична и разнообразна екосистема от устройства, силициеви партньори и оператори”, пише в публикация в блога Дейв Бърк, вицепрезидент на инженерния отдел на Android.

Новата версия дава възможност за регистриране на пръстов отпечатък при плащане с докосване. Това ще уведомява потребителите за активността на NFC приложенията в цикъла на анкетиране. Промените в режима на наблюдение, които бяха въведени за първи път във втората предварителна версия за разработчици, също са добавени към NFC.

Друга функция в Android 15 e поддръжката на ниво операционна система за архивиране и деархивиране на приложения. Тя беше въведена още миналата година с цел да се спести повече място чрез деактивирането на приложения, които се използват по-рядко. Архивираните приложения все още се показват в стартера с икона, която показва, че трябва да бъдат изтеглени отново.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Logitech MX Series: Продуктивност и прецизност на високо ниво
2. Таланти от България и Сърбия на Върха след 5 Кръг на CodeIT
3. Intel Представи Най-Новия си Чип за Изкуствен Интелект


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR