30 април, 2024

Grafana Labs обяви актуализации на два от своите проекти с отворен код – Grafana и Loki и обяви нов проект с отворен код – Grafana Alloy, по време на своята годишна конференция.

Grafana 11.0 добавя няколко нови функции, като например Explore Metrics, която представлява нов начин за взаимодействие с метриките на Prometheus без заявки, така че потребителите да могат да определят основната причина за проблемите, и Explore Logs, която е подобна, но за логовете на Loki.

Сред другите актуализации са и подобрени визуализации, 11 нови източника на данни, интеграция с Tempo и Traces, нова платформа за приложения Grafana и възможност за конфигуриране на SSO от потребителския интерфейс.

В Loki 3.0 са въведени Bloom Filters, които позволяват търсене в текстови низове, като например ID на поръчка и ID на потребител. Добавена е и собствена поддръжка за OpenTelemetry.

Новият проект с отворен код, който компанията обяви Grafana Alloy представлява дистрибуция с отворен код на OpenTelemetry Collector.

“Вярваме, че организациите трябва да притежават собствена стратегия за наблюдаемост, да избират сами инструментите си и да имат свободата да обединят всички свои данни в един поглед”, пише Ричард Лам, продуктов директор в Grafana, в публикация в блога.

Според компанията Grafana Alloy е съвместима 100% с OTLP. Alloy включва едни от най-надеждните сигнали за наблюдаемост с отворен код в общността и предлага собствени конвейери за телеметрични формати OpenTelemetry и Prometheus, като поддържа метрики, логове, следи и профили.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Топ 3 Книги за Постигане на Успех
2. Microsoft Открива Център за AI в Лондон
3. Дни на Роботиката ’24 към ТУ-София Идва с Нов Облик и Категории


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR