2 май, 2024

Дни на Роботиката ’24 към ТУ-София се ще проведе на 13-ти април в 7-ми учебен блок на Технически университет – София. Състезанието е с изцяло нов облик и състезателни категории, като тази година е под патронажа на Министерството на образованието и науката (МОН) и Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Дни на Роботиката ’24 към ТУ-София е традиционна инициатива на клуба по Роботика към Технически университет – София, която се провежда всяка година с цел да се насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите. Инициативата включва изложение с технологични разработки и състезания, които са ориентирани към студенти, ученици и хора с интереси в техническите сфери.

Новото в тазгодишното издание на Дни на Роботиката към ТУ-София е неговата тематика, която е “ROBO ROYALE”. Състезанието е изцяло отворено за външни посетители, като е желателно всеки да се регистрира през формата за посетители тук.

Какво да очаквате в Дни на Роботиката ‘24?

В рамките на състезанието ще можете да наблюдавате роботи в следните направления: Следене на линия, 3D лабиринт, Мини сумо, LEGO роботика, Рали състезание с автономни и управляеми роботи. Като ще има експо зона с авторски иновативни разработки – роботи, автономни системи, проекти с IoT системи и други.

В Дни на Роботиката ’24 към ТУ-София са регистрирани над 100+ разработки от градовете – Варна, Кюстендил, Перник, Добрич, Ямбол, Павликени, Царево, Русе, София, Добрич, Шумен, Панагюрище, Пловдив, Бургас, Гоце Делчев и други. Общо се очакват над 200+ участника и 50+ ментори да пристигнат на 13-ти април в ТУ-София (Сграда на проект “УНИТе”).

Събитието дава по-близък поглед до технологичното бъдеще на България и заедно възможност  присъстващите да се запознаят с амбициозни млади творци и изобретатели. В реално време ще може да се наблюдават много битки и сражения между роботи, докосвайки се по-близо до разработките на бъдещето.

От клуба по Роботика към ТУ-София съобщават, че са подготвили специална игра към посетителите на състезанието, която се нарича “Обиколи и Спечели”, като повече за нея ще може да научите на техния щанд. Всеки посетител ще има шанса да спечели награда от събитието.

ОФИЦИАЛНА ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Безплатен курс – Управление на Интернет Страници с WordPress + Възможност за Работа
2. Заинтересованите Ученици Откриват Професиите на Бъдещето чрез FISSION
3. TECH Компаниите, които Уволниха Служители през Март


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR