2 май, 2024

Microsoft обяви плановете си за създаване на център за изследвания в областта на изкуствения интелект в Лондон. Това се случва след съобщението на компанията, че е създала ново подразделение в компанията, наречено Microsoft AI, което е фокусирано върху изграждането на търговските ѝ предложения за ИИ, като Copilot.

ЗАПИШЕТЕ СЕ: Безплатен курс – Управление на Интернет Страници с WordPress + Възможност за Работа

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

В новия център основен фокус ще бъдат иновациите в областта на големите езикови модели и инфраструктурата, необходима за тяхното функциониране, създаването на инструменти за основополагащи модели и сътрудничеството в рамките на компанията и с външни партньори като OpenAI.

Microsoft AI London ще бъде ръководена от Джордан Хофман, който преди това е бил учен-изследовател в DeepMind и Inflection.

“Като британски гражданин, роден и израснал в Лондон, се гордея, че съосновах и изградих бизнес в областта на ИИ тук. В Обединеното кралство има изключителни таланти и екосистемата на ИИ е силно развита, и съм развълнуван да поема този ангажимент от името на Microsoft A”, пише в съобщение за пресата Мустафа Сюлейман, EVP и главен изпълнителен директор на Microsoft AI.

С отварянето на новия център в Лондон Microsoft се надява да привлече повече таланти от Обединеното кралство, които да работят в областта на изкуствения интелект.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Дни на Роботиката ’24 към ТУ-София Идва с Нов Облик и Категории
2. Безплатен курс – Управление на Интернет Страници с WordPress + Възможност за Работа
3. Данни на 73 000 000 Потребители Изтичат в Dark Web


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR