30 април, 2024

Cloudflare обяви пускането в обща наличност (GA) на три нови продукта, насочени към улесняване на екипите за разработка на цялостни проекти.

Първата версия е безсървърната база данни SQL D1. С тази версия GA платформата получава и редица функции, поискани от бета версията, като например поддръжка на бази данни с капацитет 10 GB, нова функционалност за експорт на данни и подобрено отстраняване на грешки при заявките.

“Основната база данни е един от най-важните елементи на инфраструктурата. Тя трябва да бъде изключително надеждна. Тя не може да губи данни. Тя трябва да се мащабира. И затова през последната година подготвихме елементите, които да гарантират, че D1 е готова за производство”, пишат в публикация в блога Рита Козлов и Мат Силвърлок, старши продуктови директори в Cloudflare.

Други функции, които ще бъдат налични в бъдещи версии на платформата включват по-големи бази данни, повече възможности за пътуване във времето за разклоняване на бази данни и нови API за заявки и създаване на бази данни.

Hyperdrive е следващата версия, която Cloudflare пусна. Тя позволява на потребителите да трансформират регионалните бази данни в глобално разпределени бази данни.

“Ако не сте наясно какво представлява Hyperdrive, тя е предназначена да превърне централизираните бази данни в глобални. Използваме нашата глобална мрежа, за да получим по-бързи маршрути до вашата база данни, да поддържаме пуловете за връзка заредени и да кешираме най-често изпълняваните заявки възможно най-близо до потребителите”, пишат Козлов и Силвърлок.

През следващите няколко месеца Cloudflare планира да добави нови функции към Hyperdrive, включително поддръжка на MySQL, възможност за свързване към бази данни в частни мрежи и повече възможности за конфигуриране на стратегиите и др.

Последният от трите нови продукта на компанията е Workers Analytics Engine, който позволява на разработчиците да добавят аналитични възможности към своите продукти.

“Ние самите го използваме, за да наблюдаваме състоянието на собствените си услуги, да събираме данни за използването на продукта за фактуриране и да отговаряме на въпроси за моделите на използване на конкретни клиенти. В тази система се записва поне една точка данни при почти всяка заявка към мрежата на Cloudflare. Workers Analytics Engine ви позволява да изградите собствени персонализирани анализи, използвайки същата инфраструктура, докато ние управляваме трудните части за вас”, пишат Козлов и Силвърлок.

Освен пускането на новите продукти като GA, компанията обяви и две нови функции за своя продукт Queues, който е в отворена бета версия. Потребителите вече могат да изтеглят съобщения и да забавят съобщенията, което може да е полезно в ситуации, когато основната инфраструктура има ограничения на скоростта.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Заинтересованите Ученици Откриват Професиите на Бъдещето чрез FISSION
2. Зукърбърг Продава Имението си и Купува Яхта за 300 Милиона Долара
3. Пътят на Аман Гупта – от Скромен Живот до Виден Предприемач


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR