29 април, 2024

Аман Гупта е индийски предприемач, съосновател и главен маркетинг директор на технологичната компания за електроника boAt. Той е също и инвеститор в индийската телевизионна програма Shark Tank.

Любопитен факт за него е, че е известен още и със своите песни. Наскоро на Националното награждаване за творци предприемачът получава признанието „Знаменитост предприемач на годината“ от министър-председателя на Индия Нарендра Моди.

Детство, образование, житейски път

Бизнес лидерът израства в столицата Делхи. Завършва държавното училище R.K. Puram. Получава висше образование в специалност Бизнес администрация в университета в Делхи.

Знанията в тази сфера се оказват недостатъчни за него и той придобива квалификация по финанси и стратегия от Индийското Бизнес училище. Продължава следването си като изкарва и програма по мениджмънт и маркетинг в Kellogg Graduation School of Management в САЩ през 2011 г.

Пътят на Аман Гупта започва от скромно семейство. След години той се жени за Прия Дагар, с която отглеждат двете си дъщери Ада Гупта и Мирая Гупта.

boAt

Младият предприемач основава boАt през 2013 г., която се оказва значим период за неговата трансформация. boAt е бранд за електроника, който залага предимно на развитието на аудио продукти.

Мотото на компанията е “Plug In to Nirvana”. Nirvana свързваме с постигането на пълен мир и свобода. Чрез тях компанията се стреми да достигне до възможно най-голяма аудитория.

„Когато вземеш лодка, оставяш всичко зад гърба си. Включваш се в нова зона“, споделя Аман Гупта.

Компанията започва с дейността на производството на кабели. Началото е трудно, защото банките не смятат, че компанията ще се развие успешно и отказват да дадат заем.

Всеки ден организацията е изправена пред поредица от предизвикателства и трудности, за да произвежда модерни и желани продукти, както и за да пробие на пазара, но младият визионер доказва лидерските си умения.

Той превръща компанията в една от най-предпочитаните на пазара. boAt спечелва бързо доверието на клиентите, като доказва своето качество, иновация и достъпност.

Нетно състояние

Според GQ India нетното състояние на предприемача към момента възлиза на 720 крори рупии, а стойността на boAt е оценена на 10 500 крори рупии. Той инвестира в следните стартъпи: Shiprocket, WickedGud, 10 club, Freecultr, Bummer, Skippi Ice Pops и други.

Начин на живот

Интересно за Аман Гупта е, че остава почти изцяло съсредоточен върху работата и развитието си. Поддържа сравнително скромен начин на живот. Не залага много на удоволствията.

Технологичният лидер е описван като земен и смирен човек. Упоритият труд, почтеността и постоянството са ценностите, към които той се придържа.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Заинтересованите Ученици Откриват Професиите на Бъдещето чрез FISSION
2. Да Предаваме Знания е Основна Част от Философията на Немечек България
3. Проект за Жестомимичен Превод в Реално Време Спечели Хакатона на ФМИ


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,