1 май, 2024

Samsung работи върху създаването на виртуален гласов AI асистент Bixby, който да улесни възможностите за провеждане на разговори, споделя Business Standard.

Изпълнителният вицепрезидент на Samsung Mobile Уон Чой обяви как компанията ще се фокусира върху подобряването на функциите на гласовия асистент.

„Bixby е ключов гласов асистент за Samsung не само за мобилни устройства, но и за телевизори и цифрови уреди, които съществуват в екосистемата на Samsung“, добавя Чой.

Изпълнителният вицепрезидент не разкрива подробности как Samsung ще интегрира genAI към гласовия асистент. Той набляга на това, че чрез добавянето на AI, разговорите ще бъдат по-естествени, а компанията ще работи усърдно по за реализирането на мисията да вгради в гласовия асистент AI.

„С появата на технологията за генеративен AI и LLM (модел на голям език) вярвам, че трябва да предефинираме ролята на Bixby, така че Bixby да може да бъде оборудван с генеративен AI и да стане по-умен в бъдеще“, добавя той.

Налична е информация, че от компанията се съсредоточават върху това да вградят функции в Bixby, които да са подобни на тези на ChatGPT. Според Samsung това ще подобри възможността на гласовият асистент да отговаря по естествен начин.

Гласовият асистент ще може още да прави обобщение на статии, документи, както и да прави предложения за различни места.

Президентът на мобилното подразделение в компанията споделя, че Samsung ще позволява AI функциите на неговите устройства да бъдат безплатни до 2025 г.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Заинтересованите Ученици Откриват Професиите на Бъдещето чрез FISSION
2. Medrec:M с Нови Функционалности и Мобилно Приложение за Лекари
3. TECH Компаниите, които Уволниха Служители през Март


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,