22 април, 2024

Интегрирана камера и вграден изкуствен интелект за разпознаване на жестове са част от иновативния образователен подход на веригата школи по програмиране и креативни дейности Logiscool. Новостите ще позволят на българските деца да създават видеоигри, които се управляват с жестове.

“Ние внедряваме изкуствен интелект в нашата учебна програма още от 2021 г. – много преди той да стане популярна тема, заради навлизането на ChatGPT. Още тогава стартирахме първите си курсове в тази сфера и днес сме лидери в нея, а платформата на Logiscool включва множество различни възможности за интегриране на AI в обучението. Вярваме, че това е важна стъпка, тъй като децата не само учат как да програмират и да създават, а и разбират как работи изкуственият интелект. Убедени сме, че това ще ги подготви много по-добре за бъдещето” – посочва Николай Цонев, съосновател на Logiscool България.

Образователната компания, която вече присъства в четири български града, се отличава от останалите школи със своята иновативна платформа за обучение, която се разработва от екип от над 20 специалиста в централата в Унгария.

“В съвременния бързо дигитализиращ се свят е важно всички ние да бъдем не просто потребители, а и създатели. Целта на Logiscool е да създаде безопасна среда, в която децата да изследват и разберат как работи изкуственият интелект, докосвайки се на практика до бъдещето на технологиите. Това не само демонстрира възможностите на изкуствения интелект, а и стимулира интереса и любопитството на подрастващите към технологиите, като ги подготвя за един свят, все повече зависещ от AI” – споделя от своя страна Ива Янкова, съосновател на Logiscool България.

С помощта на тази образователна платформа децата могат да програмират игри, в които вдигането на палеца премества героя нагоре по екрана, а жестът надолу променя движението му в противоположната посока. Така те могат изцяло да придвижват своя герой чрез движението на ръцете си.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Заинтересованите Ученици Откриват Професиите на Бъдещето чрез FISSION
2. Medrec:M с Нови Функционалности и Мобилно Приложение за Лекари
3. TECH Компаниите, които Уволниха Служители през Март


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,