27 април, 2024

Google пусна нова версия на Chrome, предназначена за компютри с Windows 11, задвижвани от ARM. Новата версия на уеб браузъра ще се възползва особено много от предстоящия чип Snapdragon X Elite (базиран на ARM), за който от компанията вещаят големи успехи.

Chrome за ARM64 се предлага за Windows устройства, използващи процесори Snapdragon. Според Google, потребителите, които планират да инвестират в предстоящите компютри с процесор Snapdragon X Elite, ще се насладят на още висока производителността.

В публикация в блога на Google се обяснява, че идеята е Chrome да бъде напълно оптимизиран за ARM системи, така че да работи по-бързо и гладко.

“Очакваме Chrome да получи още по-голям тласък в производителността с предстоящия Snapdragon X Elite на Qualcomm”, заявяват от компанията.

Из технологичните среди се говори, че новият процесор на Qualcomm, базиран на ARM, е сериозна заплаха за чипа M3 на Apple и че предлага сериозни възможности за ускоряване на изкуствения интелект, с които да надмине процесорите Meteor Lake на Intel.

Въпреки че потребителите могат да използват Chrome на компютри с ARM процесори чрез емулация, нативните приложения предлагат значително по-добра производителност. Преди няколко месеца излезе първата версия на Chrome Canary за ARM64, а сега предстои публичния дебют на браузъра.

Qualcomm заявява, че ще допринесе за утвърждаването на ролята на Snapdragon X Elite като водеща платформа за компютри с Windows. Първите устройства с Snapdragon X Elite се очакват да се появят по-късно това лято.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Ветеран с Над 20 Години в Microsoft ще Ръководи Windows и Surface
2. Българо-американската LucidLink сред Най-Добрите Работодатели в САЩ за 2024
3. Хакер Отмъкна 63 Милиона Долара от Блокчейн Игра


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR