27 април, 2024

Хакер отмъкна 63 милиона долара от базирана на блокчейн онлайн игра, съобщава Investment News. Това е един от най-мащабните инциденти със сигурността за крипто сектора тази година.

Играта Munchables потвърди за случилото се в публикация в X и заяви, че ще се опита да спре трансакциите. Според блокчейн компанията PeckShield хакерът е откраднал 17 400 етера на стойност около 63 млн. долара по сегашните цени. Публични данни за криптотрансакциите потвърждават изчисленията.

Изглежда обаче, че експлоатиращият е променил мнението си и е върнал средствата в пълен размер по-късно същия ден, според блокчейн данните. Munchables обяви, че “всички средства на потребителите са в безопасност”, в публикация в X, като добави в отделна публикация, че хакерът не е настоявал за никакви условия.

Играта е създадена върху Blast, т.нар. слой 2, който обещава по-ефективни трансакции от установените блокчейн, както и точки за лоялност, подобни на тези на авиокомпаниите.

Геймърите в Munchables се опитват да спечелят награди, като се грижат за дигитални създания. По-рано тази седмица от играта заявиха, че стойността на токените, съхранявани в протокола ѝ, е минала 80 млн. долара.

Според Immunefi, платформа, предлагаща възнаграждения на специалисти, които откриват пропуски в сигурността на криптографски софтуер, експлойтите в сигурността са стрували общо около 1,8 млрд. долара през миналата година, което е с около 50% по-малко от 2022 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR