29 април, 2024

Главният изпълнителен директор на NVIDIA Дженсън Хуанг изясни коментарите си за предполагаемата “смърт на програмирането” по време на Nvidia GTC 2024 в Сан Хосе. Въпросът, който му бе зададен бе свързан с това дали все още смята, че няма смисъл младите хора да отделят време, за да опознаят света на програмирането и езиците за програмиране, тъй като в бъдеще ИИ ще ги замени.

Изглежда мнението на Хуанг не се е променило много. Той все още е на мнение, че не е задължително да си програмист с отлични познания по C++, за да бъдеш успешен. Това, което е нужно на инженерите, за да успеят е да бъдат бързи.

“Просто трябва да сте бърз инженер. А кой не може да бъде бърз инженер? Когато жена ми ми говори, тя е бърз инженер”, отговаря той.

“Всички трябва да се научим как да подсказваме на изкуствения интелект, но това не е по-различно от това да се научим как да подсказваме на хората в екипа си”, допълва още.

Според него тези умения могат да бъдат жизненоважни за младите хора, които навлизат на пазара на труда в едно благоприятно време.

“Изкуственият интелект е нова индустрия – затова казваме, че има нова индустриална революция. В бъдеще почти всички наши изчисления ще бъдат генерирани”, заяви още той.

Преди известно време Дженсън Хуанг беше остро критикуван, заради изявления, в които твърдеше, че не трябва и няма смисъл младите хора днес да отделят време и внимание за програмирането, тъй като изкуствения интелект ще прави това вместо тях.

Според него това време трябва да се инвестира в развиването на експертни познания в отрасли като земеделие, биология, производство и образование. Той подчертава, че повишаването на квалификацията може да бъде ключово за постигане на прогрес, като помага на хората да разберат по-добре как и кога да използват програмирането с ИИ.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Временно Класиране в Топ Софтуерна Компания 2023
2. Wizz Air Стартира Обучение на Пилоти с Технология за Виртуална Реалност
3. Вредните Навици, които QA Специалистите е Нужно да Избягват


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR