29 април, 2024

Wizz Air внедри две нови технологии за обучение на пилоти в Будапеща – Mobile Airbus Training experience (MATe) и Virtual Procedure Trainer (VPT). Технологиите ще помогнат на пилотите, които са в процес на първоначално или периодично обучение (Type Training).

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Безплатен Курс по Софтуерно Тестване с Възможност за Работа в Euro Games Technology

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТУК

MATe представлява облачно-базирана платформа, която предлага електронно обучение и изпити в различни категории за обучение на пилоти.

Virtual Procedure Trainer е иновативно софтуерно решение, което дава възможност на пилотите да се обучават във виртуална пилотска кабина на Airbus.

Инструментът за VR и програмата за курс за преминаване към типа A320, базирана на използването на инструмента MATe, получиха одобрение от Унгарската Гражданска Авиация (CAA). То гарантира, че Wizz Air може да обучава своите пилоти в съответствие с високите стандарти, определени от одобрената организация за обучение (ATO).

Wizz Air откри първия си център за обучение в Будапеща през 2013 г., оборудван с A320 симулатор и класни стаи. През 2018 г. авиокомпанията открива нов център в Будапеща, а през тази година планира да открие още един в Рим.

Тези центрове за обучение включват три пълни летателни симулатора Airbus A320, симулатори за стационарна база A320, тренажори за евакуация на кабината и пожарни тренажори. Въвеждането на решения за виртуално обучение от страна на Airbus представлява най-новото подобрение на центъра за обучение на Wizz Air в Будапеща.

„Тази водеща технология ще направи революция не само в начина, по който обучаваме нашия екипаж, но и в цялата индустрия”, заяви Атила Товари, ръководител на обучението за ATO в Wizz Air.

Авиокомпанията планира да обучи 4000 души кабинен екипаж и да посрещне 300 нови самолета A321neo и A321XLR до 2030 година.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. AWS и NVIDIA Разширяват Партньорството си за Иновации в Областта на ИИ
2. 30% от ИТ Професионалистите Инвестират Суми Между 50 000 и 500 000 лв.
3. Microsoft Дебютира с Първите Surface Компютри с AI Бутон


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR