28 април, 2024

Мустафа Сюлейман, един от съоснователите на Google DeepMind, зае поста главен изпълнителен директор на екипа, отговарящ за развитието на AI в Microsoft, съобщава The Verge.

Той ще отговаря за процеса по разработването на AI продуктите, които Microsoft изготвя за своите потребители. Сред тях са: Copilot, Bing и Edge. Освен като главен изпълнителен директор на Microsoft AI. Сюлейман ще се включи и в ръководния екип на Microsoft.

„Имаме истински шанс да изградим технология, която някога се смяташе за невъзможна и която отговаря на нашата мисия да гарантираме, че ползите от AI достигат до всеки човек и организация на планетата, безопасно и отговорно“, съобщава Сатя Надела, главен изпълнителен директор в Microsoft.

Мустафа Сюлейман допринася oщe за откриването на лаборатория за изкуствен интелект в DeepMind през 2010 г. Лидерът напуска Google, за да създаде стартъпа Inflection AI през 2022 г.

„Познавам Мустафа от няколко години и много му се възхищавам като основател както на DeepMind, така и на Inflection, и като визионер, производител на продукти и създател на пионерски екипи, които следват смели мисии“, казва Сатя Надела.

Освен Мустафа Сюлейман, Microsoft избира да назначи на работа и някои от останалите служители в Inflection AI. Един от тях е друг от съоснователите на лабораторията Inflection AI – Карен Симонян. Той ще бъде главен научен сътрудник към групата за потребителски AI. Кевин Скот ще продължи да заема позициите главен директор за технологиите, както и изпълнителен вицепрезидент на AI.

Microsoft си сътрудничи с OpenAI и с новия стартъп AI Mistral. Компанията инвестира милиарди в партньорствaта си с тях. От Microsoft не желят сформирането на новия екип за AI да бъде разбирано като отказ от тези партньорства.

След като пусна Bing Chat миналата година, а сега това е Copilot, Microsoft създаде и добави AI асистент в следните продукти: Office, Windows 11, както и в Edge.

Очаква се Microsoft да организира събитие, посветено на AI преди своята конференция през май месец, по време на което да се обсъдят плановете на компанията относно амбициите ѝ за развитието и въвеждането на AI в Windows и в Surface устройствата.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Кевин О’Лиъри Възнамерява да Купи TikTok?
2. 30% от ИТ Професионалистите Инвестират Суми Между 50 000 и 500 000 лв.
3. Вредните Навици, които QA Специалистите е Нужно да Избягват


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,