28 април, 2024

Samsung обяви представянето на своята нова функция 3D Map View за SmartThings, съобщава IoT Tech News. Новата функция ще позволява на потребителите да виждат дома си на виртуална 3D карта. Те ще могат да свържат своите устройства и да управляват осветлението и други уреди в дома си чрез виртуалната карта, докато са навън.

3D Map View може да бъде използван във всички страни, в които SmartTings е достъпен. Той се характеризира с това, че може да управлява интелигентните домашни устройства. Той прави това като събира и изобрaзява интерактивно чрез 3D устройствата в имуществото на потребителя.

Новият 3D Map View използва AI и LiDAR сензори в устройствата на Samsung. Сред използваните сензори е Bespoke Jet Bot, който служи за изготвянето на прецизна карта на дома. В приложението SmartThings и чрез изготвената карта на дома им, потребителите виждат по-ясно как точно изглежда дома им и каква е неговата форма.

„Samsung непрекъснато работи, за да позволи на клиентите да контролират домашните си устройства без никакви неудобства по всяко време и място, а Map View е резултат от тези усилия“, каза Сеунгбеом Чой, ръководител на Device Platform Center в Samsung Electronics.

Подобреният изглед на картата прави по-ефективно наблюдението и контрола върху определени устройства. От Samsung споделят още, че за по-интелигентно изживяване в дома ще добавят AI герои до края на годината.

„Ние ще продължим да въвеждаме разнообразие от подходящи услуги и функции, така че нашите клиенти да могат да се насладят на оптимални интелигентни домашни изживявания с по-добър живот“, добавя Чой.

Map View дава възможността на потребителите на SmartThings да използват новите функции за 3D картографиране. За да успее да направи така че Map View да достигне до апартаменти и офиси, Samsung си сътрудничи със строителни компании. Компанията планира да създаде и по-голям оптимизиран UX за приложения.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. 30% от ИТ Професионалистите Инвестират Суми Между 50 000 и 500 000 лв.
2. Стефка Мавродиева е Новият Главен Дигитален Директор на Nasekomo
3. Ролята на Лидерите в Кариерното Развитие на Жените в TECH Света


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,