27 април, 2024

AI инструментите стават все по-широко достъпни. Компаниите, които ги разработват, инвестират милиарди долари, за да улеснят нашето ежедневие, но наред с използването на AI инструментите обaче, възникват и проблеми, свързани с нарушаването на авторските права.

Президентът Джо Байдън отправи призив към Конгреса да приеме законодателство, което да регулира изкуствения интелект, съобщава CNN. Toй допълни, че е нужно да се забрани AI да имитира човешки гласове.

Президентът обяви, че законодателите трябва да защитават хората от риска за възникване на потенциални опасности, породени от използването на AI. Причина за неговото изявление е фалшивата кампания за автоматични обаждания, в които гласът му е имитиран и която достига до хиляди гласоподаватели, които получават обаждане по повод на първичните избори в Ню Хемпшир.

Властите посочват, че тази фалшива кампания е опит за намеса в изборите чрез AI. Въпреки потенциалната опасност от намесата на AI в изборния процес обаче, малцина очакват законодателите да успеят да приемат законодателство, което да регулира тази материя скоро.

Повече подробности прочетете на DevStyleR.ioCalls for AI Regulation

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.


Следвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Автори Съдят NVIDIA за Плагиатство
2. От Разработчик на Приложения до Основател на OpenAI – Пътят и Историята на Сам Олтман
3. Kin + Carta получи сертификат Great Place To Work за всичките си офиси в 8 държави

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,