28 април, 2024

През ноември 2023-та, Kin + Carta (познатa до скоро като Melon у нас), получи сертификат Great Place To Work® във всички държави, в които има офиси: България, Северна Македония, Косово, Великобритания, Полша, САЩ, Аржентина и Колумбия.


Постижението е част от дългосрочната инициатива за постигане на т.нар. Big, Heroic, Audacious Goals (BHAG ) на компанията, започната през 2020-ра. Една от целите на Kin + Carta е именно сертифицирането по стандарта Great Place To Work® Trust Model©, избран от тях заради ясно измеримите методология и KPIs. Единствено организации с резултат над 65%, получен след детайлна и задълбочена анкета сред всички служителите и анализирана от външни експерти, получават това признание. А глобалният резултат на Kin + Carta надхвърля значителните 76%.

Трите години от 2020-ра до сертифицирането на Kin + Carta са турбулентни. От световни кризи, сътресения на глобалния пазар, до отваряне на нови офиси на компанията и големи придобивания – всичко това тества гъвкавостта и устойчивостта на всеки един екип в компанията. Въпреки това, Kin + Carta успяват да задържат фокуса си върху хората си и не спират да инвестират в развитието както на организацията, така и на културата си.

За това време приемат хибридния начин на работа и адаптират офисните си пространства и структура, за да вземат най-доброто от този модел, без да жертват най-важното – продуктивността и връзките помежду си. През цялото време има прозрачност и видимост за финансовото и бизнес развитие на компанията за всички хора. Създават се т.нар. аffinity групи по интереси, в които всеки може пряко да предлага и участва в различни инициативи за подобряването на процесите, средата и културата. А през 2023-та Kin + Carta печели и приза “Excellence in Employeе Experience” от престижните, независими международни награди Gartner.

Направените подобрения се оказват в правилна посока. Резултатите от анкетата сред всички хора в Kin + Carta, на базата на която се дава сертификат Great Place To Work®, потвърждават именно това:

  • 88% от служителите заявяват, че се чувстват много добре приети при стартиране на работа;
  • Над 90% от служителите на Kin + Carta смятат, че компанията се отнася към тях справедливo, независимо от тяхната възраст, пол, раса, социално положение или трайно затруднение;
  • 76% от служителите на Kin + Carta казват, че компанията е страхотно място за работа.

За успехът на Kin + Carta, Кели Манти, Global CEO казва:

Кели Манти, Global CEO

“Постигаме това, което правим, благодарение на хората ни. Те ни дават възможност да бъдем високоефективната консултантска компания, на която някои от най-големите брандове в света поверяват своята дигиталната трансформация. Отново хората ни са тези, които ни помагат да изпълним нашата основна цел, а именно – да създадем свят, който работи по-добре за всички. Също заради тях успяваме да привлечем и задържим още страхотни колеги – разработчици, инженери, експерти по данни, консултанти, тестъри и много други специалисти, заради които Kin + Carta расте. Точно затова и знаем, че трябва да осигурим среда, в която хората ни могат да бъдат себе си, да участват в интересни проекти и, в крайна сметка, да се развиват и израстват в своя кариерен път.

Винаги сме се водили от това да изграждаме култура, в която нашите хора се чувстват оценени и чути. За нас, резултатите, планетата и хората ни са еднакво важни, но човешкият фактор в това уравнение е ключов. Знаехме, че се справяме добре като работодател, но това не беше достатъчно. Като компания, занимаваща се с дигитална трансформация, работата с данни е заложена в нашето ДНК и знаем, че не можем да разчитаме само на шестото си чувство. Искахме да измерим и проследим прогреса ни, да надградим над това, което вече правим и да бъдем сигурни, че наистина сме – и ще продължим да бъдем – страхотно място за работа.”

Kin + Carta продължават да растат и имат разнообразни отворени позиции в екипите си. Може да научите повече за тях тук.


Очаквайте Част 1: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.


Прочетете още:
1. Курс по Софтуерно Тестване с Възможност за Работа в Euro Games Technology
2. Иван Хинов: Навремето Геймингът Беше Ниша, Сега е Част от Нашия Живот
3. Българинът Забогатява и е Склонен да Инвестира в Нови Продукти


Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR