28 април, 2024

Вече наличен, Equinix предлага готов за работа частен облак с NVIDIA DGX SuperPOD

Equinix, Inc., световната компания за дигитална инфраструктура, обяви напълно управлявана облачна услуга, която позволява на бизнеса лесно да придобие и управлява своя собствена инфраструктура за суперкомпютри NVIDIA DGX AI за изграждане и работа на персонализирани генеративни AI модели.

Не Пропускайте Уебинар “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”

„За да се възползват от невероятния потенциал на генеративния AI, компаниите се нуждаят от адаптивна, мащабируема хибридна инфраструктура на своите местни пазари, за да добавят AI суперкомпютри в своите данни. Новата ни услуга осигурява на клиентите бърз и рентабилен начин за въвеждане на усъвършенствана AI инфраструктура, която е оперирана и управлявана от експерти в глобален план.“ коментира Чарлз Майърс, президент и изпълнителен директор на Equiniпосx.

Услугата вече е налична и включва NVIDIA DGX системи, NVIDIA свързаност и софтуерната платформа NVIDIA AI Enterprise. Equinix инсталира и оперира частно притежаваната от всеки клиент инфраструктура на NVIDIA и може да внедри услуги от тяхно име в ключови International Business Exchange™ (IBX®) центрове за данни по целия свят.

„Генеративният изкуствен интелект трансформира всяка индустрия. Сега компаниите могат да притежават мощности за суперкомпютърни изчисления и софтуер, обединени с оперативната ефикасност на управлението на Equinix, в стотици центрове за данни по света“, казва Дженсън Хуанг, основател и изпълнителен директор на NVIDIA.

Скалируема услуга, стимулираща иновациите в различни сфери

Чрез услугата компаниите могат да скалират своите инфраструктурни операции, за да постигнат нивото на производителност на изкуствения интелект, необходимо за разработване и управление на масивни модели.

Сред компаниите с ранен достъп, които използват услугата, са лидери в сектори като биофармацията, финансови услуги, софтуер, автомобилния сектор и търговията на дребно. Те изграждат AI центрове за върхови постижения, чрез които да предоставят стратегическа основа за широк набор от бързо развиващи се примери от практиката за големи езикови модели (LLM).

Това включва ускоряване на времето за достигане до пазара за нови лекарства, развиване на copilot за изкуствен интелект във връзка със сервизни агенти и изграждане на виртуални асистенти за продуктивност.

Лесен достъп до частно управлявани AI мощности за суперкомпютърни изчисления

Напълно управляваната NVIDIA AI суперкомпютърна услуга на Equinix позволява на клиентите да управляват своята AI инфраструктура в непосредствена близост до техните данни.

Услугата предлага високоскоростен частен мрежови достъп до глобални доставчици на мрежови услуги, което позволява бързото извличане на генеративна AI информация от корпоративни щирокообхватни мрежи. В допълнение, той осигурява частни връзки с висок капацитет към облачни услуги и доставчици на корпоративни услуги, за да улесни работните натоварвания на AI, като същевременно отговаря на изискванията за сигурност на данните и сЪответствие с правните изисквания.

Използвайки услугата, клиентите могат лесно да получат достъп до техния NVIDIA AI Enterprise софтуер, за да улеснят разработването и внедряването на производствен клас AI приложения, включително генеративен изкуствен интелект. NVIDIA AI Enterprise включва предварително обучени модели, оптимизирани рамки и ускорени софтуерни библиотеки за наука на данни – като NVIDIA NeMo™ структура за изграждане на LLM, NVIDIA RAPIDS™ за наука за данни, NVIDIA Clara за здравеопазване и NVIDIA TensorRT™LLM за оптимизиране на производителността на големи езикови модели.

Поддръжка от корпоративен клас

Цялостното решение включва също така и поддръжка и защита от корпоративен клас. В това число влизат професионалистите от IBX центровете за данни на Equinix, които подпомагат клиентите в това да изградят бързо и внедрят своите персонализирани AI модели, както и да имат достъп до AI експертите на NVIDIA.

Напълно управляваната услуга за частен облак вече е налична.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Водещи Професионалисти, Част от “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”
2. Kong Представи Шест Нови AI плъгина в Kong Gateway 3.6
3. По-Малко от Два Месеца до Международния Научен Фестивал FISSION

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR