28 април, 2024

Да инвестираме парите си на фондовия пазар може би е една от най-добрите идеи, които биха ни осигурили сигурни доходи за дългосрочни цели. Правилното инвестиране е ключът към финансово подсигуреното бъдеще. Днес, повече отвсякога е необходимо да предприемем тази стъпка и да инвестираме по възможно най-рационалния начин парите си в дългосрочен план.

Известни са Участниците в Уебинара “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии” – ОЧАКВАМЕ И ТЕБ!

Намирането на най-добрата стратегия за инвестиране обаче може да се окаже трудна задача. Въпреки това не бива да се отказваме от целите, които имаме. Има достатъчно доказани идеи за правилно инвестиране, дори и за хората, които все още нямат толкова опит в инвестиционния свят.

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА УЕБИНАРА ТУК

Инвестирането на пари е индивидуално за всеки един от нас

Запомнете, че всеки един от нас има уникално финансово състояние. Най-добрият начин за инвестиране зависи от личните ви предпочитания, както и от настоящото и бъдещото ви финансово състояние.

Ето един процес от пет стъпки, който може да ви помогне да разберете как да инвестирате парите сега:

#1. Определете финансовата си цел и кога искате да я постигнете.

#2. Решете дали искате да управлявате парите си сами или да работите с услуга, която да го прави вместо вас.

#3. Изберете вида на инвестиционната сметка, която ще използвате.

#4. Открийте сметка.

#5. Изберете инвестициите си.

Въпреки че на пръв поглед стъпките изглеждат познати за всички, истината е, че трябва да се подходи с особено внимание, когато изпълнявате всяка една от тях.

Стъпка #1. Поставете цел на парите си

Да изберете начина, по който ще инвестирате парите си започва с определянето на вашите инвестиционни цели, кога трябва или искате да ги постигнете и до колко сте подготвени за риска, който предприемате. Защото всяка една инвестиция крие своя риск.

Дългосрочни цели: Цели, които са във времеви диапазон над 5 години. Една от често срещаните такива цели е пенсионирането, но може да имате и други като например първоначална вноска за къща или за таксите за обучение в колеж. Ако е така, трябва да разгледате и да се запознаете добре със спецификите на инвестирането в дългосрочни цели.

АКО ТЕМАТА ЗА ИНВЕСТИЦИИ ВИ Е ИНТЕРЕСНА, ЗАПИШЕТЕ СЕ БЕЗПЛАТНО ЗА УЕБИНАРА НИ ТУК

Краткосрочни цели: Цели, чието осъществяване е след не повече от 5 години. Например почивка в чужбина през следващото лято и т.н. Според много специалисти в сферата на инвестициите обаче парите за краткосрочни цели не трябва да се инвестират. Ако спестените пари ви трябват след по-малко от пет години, то тогава е добре да се запознаете със спецификите на инвестирането в краткосрочни цели.

Днес, в тази статия ще разгледаме инвестирането за дългосрочни цели. Как се инвестира без ясна цел? И подобни инвестиции крият ли повече рискове? Колко близо до успешната инвестиция са те?

Стъпка #2. Ще се справите ли сами?

След като сте наясно с целите си, можете да се заемете с конкретните въпроси относно начина на инвестиране (от избора на вид сметка през най-доброто място за откриване на сметка до избора на инвестиционни инструменти). Тук е добре да си зададете въпроса “Ще успея ли сам?”.

Днес, да потърсите професионална помощ е много по-лесно в сравнение от преди няколко години, благодарение на появата на автоматизирани услуги за управление на портфейли, известни още като роботизирани консултанти.

Тези онлайн консултанти използват компютърни алгоритми и усъвършенстван софтуер за изграждане и управление на инвестиционния портфейл на клиента, като предлагат всичко – от автоматично ребалансиране до данъчна оптимизация и дори достъп до човешка помощ, когато имате нужда от нея.

Кои са останалите стъпки при правилното инвестиране на пари през 2024 година разберете на DevStyleR.ioLet’s Talk about Money: How to Invest Your Money in 2024?

ВАЖНО! Ако темата за инвестициите ви е интересна, заповядайте на нашия уебинар “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии” на 22-ри февруари от 17:00 ч. – онлайн. Запишете се безплатно тук.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии
2. Мисията ни е Българската ИКТ Индустрия да е Водеща и на Световния Пазар
3. От Студентите в Харвард до Потребителите в Цял Свят: 20 Години от Създаването на Facebook

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR