29 април, 2024

Acronis става член на Microsoft Intelligent Security Association (MISA) – екосистема от независими софтуерни доставчици (ISV) и доставчици на управляеми услуги (MSSP). Членовете на MISA са интегрирали своите решения с технологията за сигурност на Microsoft с цел изграждане на по-добра защита срещу нарастващите киберзаплахи в света.

Не Пропускай: Уебинар на Тема “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”, Запиши се ТУК

Ролята на Acronis Cyber Protect Cloud

Acronis предоставя защита за интегрирани приложения и услуги, често използвани от доставчици на услуги, с цел повишаване на производителността и ефективността. Acronis Cyber Protect Cloud има за цел да намали сложността и да предостави цялостна защита срещу постоянно развиващите се киберзаплахи.

“Над 20,000 доставчици на управлявани услуги използват Acronis, за да защитават и управляват крайните устройства, приложенията и данните на своите клиенти. Повечето от тях са директни или косвени риселъри на Microsoft CSP, които търсят синергия между Microsoft, Acronis и други доставчици, за да отговорят на изискванията за сигурност и устойчивост на данните на клиентите”, казва Гайдар Магдануров, президент на Acronis.

“След интеграция на Acronis Cyber Cloud Protect с Microsoft Intune, доставчиците на управляеми услуги вече могат да управляват крайните точки на клиентите си с Microsoft Intune и лесно да разгърнат управлявани от Acronis услуги за сигурност и резервно копиране на данни на своите клиенти, всичко от един единствен агент и интерфейс”, допълва г-н Магдануров.

Какво позволява интеграцията?

Интеграцията между Acronis Cyber Protect Cloud и Microsoft Intune позволява на партньорите да разгърнат Acronis агенти и да прилагат планове за защита, базирани на Microsoft Entra ID групи чрез Microsoft Intune, което от своя страна се придържа към най-добрите практики на Microsoft.

MISA облекчава тясното сътрудничество между членовете с цел подобряване сигурността на клиентите. Всеки нов член допринася с ценни експертни познания, което прави асоциацията по-ефективна. Присъединяването към тази екосистема подчертава предаността на Acronis към киберсигурността.

“MISA “се разрасна до динамична екосистема, включваща най-надеждните и утвърдени доставчици на софтуер за сигурност по света,” “Нашите членове, като Acronis, споделят ангажимента на Microsoft за сътрудничество в рамките на киберсигурност общността с цел подобряване на възможностите на нашите клиенти за предсказване, откриване и по-бързо реагиране на киберзаплахите”, каза Мария Томсън, директор на Microsoft Intelligent Security Association.

Партньорите на Acronis могат лесно да разглеждат опциите за интеграция директно чрез каталога на MISA партньорите, като целта е предоставяне на доставчиците на управляеми услуги на по-достъпно преживяване за ефективно включване в интегрирана екосистема.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Да си Говорим за Пари: Как да Инвестираме Парите си през 2024?
2. Мисията ни е Българската ИКТ Индустрия да е Водеща и на Световния Пазар
3. Участници в Уебинара “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR