29 април, 2024

Android пусна нова функция Play Console, която ще напомня на потребителите да актуализират старите версии на приложенията, които използват, за да се възползват максимално от удобството и функциите на новите, актуализирани версии.

“Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”: ЗАПИШИ се ТУК

Примерно изображение на новата функция // Източник: Google

Според екипа разработчици на Android Google Play вече предлага автоматични актуализации и актуализации в приложенията, за да бъдат потребителите винаги в крак с новостите. Въпреки това обаче, все още има такива, които използват по-стари версии на приложения.

Новата функция дава възможност на разработчиците на приложенията, които са налични в магазина на Google да напомнят на потребителите за актуализации на остарели вече версии.

С новата функция потребителите, които използват определена версия, ще получават известие за актуализация всеки път, когато отворят даденото приложение.

За улеснението на почитателите на Android, разработчиците могат да посочат кои версии на приложенията се нуждаят от актуализация.

Според първоначалните експерименти на екипа на Android над 50% от потребителите, които получават известие за актуализация отговарят на тях.

Актуализирането на най-новата версия на дадено приложение може да помогне за подобряване на потребителското изживяване и сигурността на приложението.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Участници в Уебинара “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”
2. Най-Важните Тенденции в Анализите на Данни през 2024
3. Екипът на CodeIT 2024 за Конкурса и Пътешествието в Света на Програмирането

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR