28 април, 2024

Коя е най-подходящата възраст, в която правиш “стъпка напред” в кариерата си, превръщайки се в ръководител на екип? И изобщо лидерството има ли възраст? За да бъдеш ръководител и лидер на екип са необходими безброй качества, които един човек развива с времето и ситуациите, с които се среща.

Хората казват, че мъдростта идва с годините, но пък младостта е нетърпелива, мотивирана и амбициозна за бъдещето.

Според проучвания професионалистите, които биват назначени за ръководна роля са на по-зряла възраст. Това се дължи на редица фактори, като един от основните е именно този опит, който те са натрупали с годините в дадената сфера. И който е най-добрият учител в професионален план.

Талантите, които тепърва навлизат в бизнес средите, изграждайки своята професионална кариера трябва да прекарат повече време в развиване на самодисциплина и лидерски умения, необходими, за да се превърнат в най-добрия лидер, който могат да бъдат, като същевременно се възползват от възможностите да докажат своите качества и колко ценни всъщност са те като служители и като бъдещи лидери.

Въпреки това обаче, има и много изключения, в които се срещаш с лидерството лице в лице, въпреки че чувстваш, че все още не си готов за тази отговорност.

И като говорим за лидерството, не пропускайте да гледате уебинара ни на тема “На каква възраст трябва да се замислите за лидерска позиция?”, където водещи професионалисти от #tech сектора споделят повече по темата и отговарят на въпросите:

  • Какви качества целенасочено професионалистите развиват във времето?
  • Кои са най-големите страхове на лидерите?
  • Какъв трябва да е лидерът?

Има и такива моменти, в които се срещаш с лидерството лице в лице, въпреки че чувстваш, че все още не си готов за тази отговорност. С търпение, упоритост, постоянно учене и надграждане, както и черпене на вдъхновение от хората с повече опит, е напълно възможно да се справиш с ролята на ръководител на екип.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. ТОП 10 професионалисти в категория „ТОП Мениджър 2023“ – Временно класиране
2. Топ 10 Професионалисти в категория „ТОП HR, Маркетинг и PR Мениджъри“ – Временна класация
3. Временно класиране: Ето кои са ТОП 10 в категория “ТОП Софтуерен Специалист 2023”
4. ТОП 10 компании в категория “ТОП Софтуерна Компания 2023” – Временна класация
5. Фонд на фондовете стартира процедура за избор на мениджъри

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR