28 април, 2024

OpenAI обяви нова програма за отпускане на безвъзмездни средства в помощ на компаниите, които работят по създаването на безопасни свръхинтелигентни системи, тъй като компанията смята, че свръхинтелигентността може да бъде постигната през следващото десетилетие.

Според компанията тези усъвършенствани системи ще бъдат “способни на сложно и творческо поведение, което хората не могат да разберат напълно”.

За да подпомогне изследователите, които решават предизвикателството на “свръхподреждането”, OpenAI създава програма за безвъзмездни средства в размер на 10 милиона долара.

Компанията ще отпусне от 100 000 до 2 млн. долара на академични лаборатории, организации с нестопанска цел и изследователи. OpenAI също така стартира едногодишни стипендии на стойност 150 000 долара за дипломанти (половината от тях ще отидат за финансиране на научни изследвания, а другата половина ще бъде стипендия).

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioOpenAI will grant support research on the evaluation of superintelligent systems


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Топ 10 Професионалисти в категория „ТОП HR, Маркетинг и PR Мениджъри“ – Временна класация
2. ТОП 10 професионалисти в категория „ТОП Мениджър 2023“ – Временно класиране
3. Временно класиране: Ето кои са ТОП 10 в категория “ТОП Софтуерен Специалист 2023”
4. ТОП 10 компании в категория “ТОП Софтуерна Компания 2023” – Временна класация
5. Фонд на фондовете стартира процедура за избор на мениджъри

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR