29 април, 2024

Microsoft пусна втора предварителна версия на Visual Studio 17.9, която включва подобрения в интерфейса за разработка на C++ и .NET MAUI.

Потребителите вече могат да подчертаят част от кода и автоматично да обграждат тази селекция с разделителни скоби, като “двойни кавички”, “единични кавички” и (скоби), докато преди това трябваше да въвеждат ръчно и двете страни.

За да активират или деактивират тази функция, потребителите могат да отидат в Tools (Инструменти) > Options (Опции) > Text Editor (Текстов редактор) и да поставят отметка пред опцията “Automatically surround selection when typing quotes or brackets”.

В C++ бяха добавени нови опции за #include, като например “#include diagnostics”, която предоставя визуална информация за честотата на препратките към всяка директива #include в техния код. Тя предоставя броя на препратките в горната част на директивата и когато потребителите изберат нея, могат да видят конкретни препратки.

Повече подробности около новите подобрения на Visual Studio 17.9 прочетете на DevStyleR.ioMicrosoft has released a second preview version of Visual Studio 17.9


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Не пропускайте да се абонирате за нашия седмичен бюлетин с най-важните новини от света на технологиите и ексклузивни интервюта с топ професионалисти ТУК.

Прочетете Още:
1. Топ 10 Професионалисти в категория „ТОП HR, Маркетинг и PR Мениджъри“ – Временна класация
2. Временно класиране: Ето кои са ТОП 10 в категория “ТОП Софтуерен Специалист 2023”
3. ТОП 10 професионалисти в категория „ТОП Мениджър 2023“ – Временно класиране

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR