28 април, 2024

Целта на програмата е да осигури равни възможности и приобщаване в сектора за хора от различни социални и малцинствени групи, хора с увреждания и хора в неравностойно положение чрез безплатни IT курсове

Благотворителната инициатива EmpowerU е създадена от международната дигитална IT компания SoftServe, която работи в посока равнопоставеност и многообразие в IT сектора.

EmpowerU включва безплатни IT курсове и допълнителни учебни ресурси, базирани на огромния опит на SoftServe Academy. Участниците не само развиват своите технически способности, но и подобряват меките умения и обогатяват своите знания в работата си с ментори от компанията. Обучителният процес е фокусиран както върху групови занимания, така и върху индивидуалния подход. Потребностите на всеки участник се адресират с допълнителни срещи, задачи и дискусии. Програмата използва онлайн платформи и дигитални ресурси, което я прави достъпна за участници от цяла страна.

През ноември приключи първата група в курса “Софтуерно тестване”, а организаторите вече планират следващите издания на програмата. След успешно завършване на курса, участниците притежават знания и умения, които им дават възможност да стартират своята ИТ кариера в съответното направление.

От гледна точка на бизнеса, резултатите, които програмата постига са в полза на средата – развива се култура на приобщаване, равнопоставеност, разчупват се стереотипите и се създават равни възможности за всички.

В подготовката на EmpowerU, SoftServe си партнира и с различни организации, работещи с хора с увреждания и разбиращи техните потребности и образователни нужди, сред които е и Център за независим живот. Освен в България, EmpowerU се провежда и в други локации на SoftServe като Румъния, Полша, Украйна, Колумбия, Мексико и Чили, което я прави глобална инициатива за равнопоставеност.

EmpowerU не само е инвестиция в образованието и развитието на хората, но програмата създава и по-разнообразна и инклузивна общност, с положителен ефект както върху участниците, така и върху бизнеса.

*Материалът е предоставен от SoftServe.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. В Миналото Успях да Променя Живота на Няколко Души в Положителна Посока
2. Качествен Работодател е Работодател, на Който му Пука за Хората
3. Предизвикателствата пред Инженерния Мениджър: Как се Преодоляват?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR