28 април, 2024

Компанията твърди, че нейният модел с изкуствен интелект вече е използван от изследователи за създаването на 736 нови материала в лабораторни условия.

DeepMind твърди, че е направила ново откритие, което може да доведе до създаването на нови материали за бъдещите технологии, съобщава Silicon Republic.

Компанията заяви, че един от нейните модели на изкуствен интелект е открил 2,2 млн. нови кристали, като 380 000 от тях са могат да се използват за създаване на нови материали, които биха могли да стимулират различни форми на технологии.

Според DeepMind тези материали могат да се използват за разработване на устройства като свръхпроводници, суперкомпютри и батерии от следващо поколение за електрически превозни средства. Компанията заяви, че е предоставила на изследователите прогнозите за stable материали, направени от модела на изкуствения интелект.

Повече подробности около новината можете да прочетете на DevStyleR.ioDeepMind Discovers Potential Materials for Future Technologies Using AI

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Българската Софтуерна Компания Melon Вече е Kin + Carta
2. Илон Мъск Пожела на Компаниите, Напуснали Х да се “Прецакат”
3. Качествен Работодател е Работодател, на Който му Пука за Хората

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR