29 април, 2024

IBM обяви предстоящата обща наличност на watsonx.governance в началото на декември.

Този инструмент има за цел да се справи с предизвикателствата, свързани с генеративния изкуствен интелект, който се захранва от големи езикови модели (LLM) или модели на основата. Въпреки че такива модели на ИИ предлагат различни случаи на бизнес употреба, те също така носят рискове и сложности, като например използването на непроверени данни за обучение и генерирането на резултати, които не са обясними, обясниха от IBM.

“Watsonx.governance е универсална услуга за компаниите, които се борят да внедряват и управляват LLM и ML модели, предоставяйки им инструментите, от които се нуждаят, за да автоматизират процесите за управление на AI, да наблюдават моделите си и да предприемат коригиращи действия, всичко това с повишена видимост. Способността му да превръща регулациите в приложими политики ще става все по-важна за предприятията, тъй като новите регулации за ИИ се налагат в световен мащаб”, казва д-р Карим Юсуф, старши вицепрезидент по управление на продуктите и растеж в IBM Software.

Watsonx.governance е създаден, за да помогне на организациите да управляват тези рискове, да повишат прозрачността и да се подготвят за спазване на бъдещите разпоредби, насочени към изкуствения интелект.

Повече подробности около новината можете да прочетете на DevStyleR.ioIBM Announces Upcoming General Availability of watsonx.governance

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Петте Усилия на CISA, които Очертават Безопасно Приемане на Изкуствения Интелект
2. За да си Успешен Софтуерен Инженер Трябва да си Отворен към Новите Технологии
3. Най-Големите Предизвикателства пред Инженерния Мениджър

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR