27 април, 2024

YouTube въвежда нови правила за съдържание с изкуствен интелект, включително изискване към създателите да разкриват дали са използвали генеративен изкуствен интелект, за да създават реалистично изглеждащи видеоклипове, съобщава CBS.

В публикация в блога, в която са описани редица актуализации на правилата, свързани с изкуствения интелект, YouTube заяви, че създателите, които не разкриват дали са използвали инструменти на изкуствения интелект за създаване на видеоклипове, ще бъдат наложени санкции, включително премахване на съдържанието им или спиране на участието им в програмата за споделяне на приходи на платформата.

“Генериращият изкуствен интелект има потенциала да отключи творчеството в YouTube и да преобрази преживяването на зрителите и създателите на нашата платформа. Но също толкова важно е, че тези възможности трябва да бъдат балансирани с отговорността ни да защитаваме общността на YouTube”, пишат в публикацията в блога Дженифър Фланъри О’Конър и Емили Моксли, вицепрезиденти по управление на продуктите.

Съгласно последните промени, които ще влязат в сила до следващата година, YouTube потребителите ще получат нови опции, за да посочат дали публикуват видеоклипове, генерирани от изкуствен интелект, които например изобразяват реалистично събитие, което никога не се е случило, или показват някой, който казва или прави нещо, което всъщност не е направил.

Повече подробности около новината можете да прочетете на DevStyleR.ioYouTube Ends the Abuse of Artificial Intelligence

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. .NET 8 e Вече Тук 
2. За Нас Наемането не е Таргет, който Трябва да Осъществим, а Подкрепа за Всички Кандидати
3. Денис Юхно: ИТ Пазарът е Конкурентен, Всяка Компания Иска да Предложи Нещо Отличително

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR