27 април, 2024

В света на кариерното израстване в технологичната индустрия времето може да е от значение. Ако наскоро сте започнали нова работа, препоръчително е да проявите търпение и да изчакате поне шест месеца, преди да помислите за увеличение на заплатата. Проучванията показват, че повечето работодатели са склонни да повишат заплатите на служители, които са посветили една или повече години на тяхната организация.

За тези отдадени дългогодишни служители, които са преминали през няколко важни етапа в развитието на компанията, възможността да поискат увеличение е много по-голяма от новопостъпилите, които все още се лутат измежду задачите. Въпреки това обаче, ако един младши служител се справя отлично с работата, амбициран е и постига значителни резултати, то тогава може би е време за допълнително стимулиране или увеличение на заплатата.

Независимо дали сте младши или старши служител трябва да знаете добре кога е време да поискате увеличение на заплащането, което получавате. И ако чувствате, че вече е настъпил момента, в който трябва да проведете задълбочен разговор с вашия работодател, то уверете се първо дали наистина е настъпил този момент или просто инфлацията или нетърпението ви притискат.

Кога е време да увеличат заплатата ви? Разберете на DevStyleR.ioWhen is the Time to Ask for a Salary Raise?

Ако статията ви е била интересна и полезна, разберете кои са правилните начини да поискате увеличение на заплатата ви без да нарушавате добрия тон или да постигнете обратен ефект и разгневите шефа ви.

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR