29 април, 2024

През 2023 г. се наблюдава безпрецедентен скок в популярността на технологията за генериращ изкуствен интелект и тази тенденция изглежда ще се запази. Според Fortune Business Insights световният пазар на технологиите за генериращ изкуствен интелект се очаква да отбележи забележителен растеж от 43,87 млрд. щатски долара през 2023 г. до приблизително 667,96 млрд. щатски долара през 2030 г.

За да получи достоверна информация за опита на потребителите с услугите на генеративния ИИ, организацията Applause проведе проучване. В проучването участваха над 3000 професионалисти в областта на тестването на качеството на цифровите технологии от цял свят.

В проучването е повдигната темата за “халюцинациите”, които получава изкуственият интелект, неговите пристрастрия и предубеденост, съмненията за качеството на данните и други интересни въпроси.

И ако сме събудили любопитството ви, може да прочетете повече по темата на DevStyleR.ioStudy: AI Technology Growth through 2023, Concerns about “Hallucinations” and Bias

Гледайте пилотния епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Любов & Милиарди: Кои са Бившите на Илон Мъск
2. JetBrains Пусна Инструмент за Създаване на Техническа Документация
3. Как Успешно да Оптимизирате Разработването и Управлението на Приложения

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR