29 април, 2024

End-to-end, но без Happy End: От Амбър Хърд до Граймс – Жената, която Даде Мъск на Съд

Днес ще надникнем зад завесите на личния живот на Илон Мъск или по-скоро на любовния му такъв. Всички го познаваме като предприемач, милиардер и CEO, но колко от вас знаят за жените в живота му?

Едва ли ще се изненадате, ако ви споделим, че през годините Мъск е имал доста романтични връзки и то все с популярни личности.

В началото на 2000-та година главният изпълнителен директор на Tesla сключва брак с Джъстин Мъск, а 8 години по-късно, през 2008 година любовната идилия приключва с развод и няколко деца, които Джъстин ражда на Мъск по време на брака им. Малко по-късно, през 2010 г. Мъск се жени за английската актриса Талула Райли, като по-късно двамата се развеждат и се женят отново. Вторият им развод е финализиран през 2016 г.

Актрисата Амбър Хърд, която е известна като скандалната бивша на Джони Деп също е част от живота на Мъск, както и певицата Граймс, от която той има две деца и която в момента го съди, заради попечителството над тях.

Мъск е баща и на близнаци от Шивон Зилис, която е изпълнителен директор на Neuralink – една от многото компании на които той е съосновател. Това, разбира се, не са единствените дами, спечелили дори и за кратко сърцето на милиардера.

Мъск и 11-те му деца
Днес Мъск е баща на 11 деца, шегувайки се, че потомството му може да реши “кризата с недостига на население”.

Но кои са останалите жени, дарили Мъск с дете, кога и как започва любовната приказка с всяка от тях и защо връзките на милиардерът предприемач са end-to-end, но без happy end?

Дженифър Гуин

Началото
В средата на 90-те години на 20-ти век Мъск се запознава с Дженифър Гуин, докато и двамата са студенти в Университета на Пенсилвания. Двойката се срещала около година, но през това време били достатъчно сериозни, за да се представят един на друг на семействата си. Мъск дори подарил на Гуийн златно и изумрудено колие за рождения ѝ ден.

Краят?
Малко след като Гуин се завръща от чужбина, където следва образованието си, двамата с Мъск се разделят. След раздялата като причина Гуин посочва, че Илон Мъск не бил особено добър в отношенията от разстояние, а разговорите по телефона за него били загуба на време.

Въпреки раздялата двамата остават и до днес в добри отношения. През 2022 г. Гуин продава на търг предмети от съвместния им живот, включително няколко снимки, както и ръчно написана картичка, за да помогне за колежанската такса на доведения си син. Гуин определят времето, в което се е срещала с Мъск като “невероятно”.

Джъстин Мъск

Началото
Мъск се запознава с Джъстин Мъск, докато и двамата учат в университета “Куинс” в Онтарио, Канада. По това време Джъстин е първокурсничка, а Мъск – второкурсник.

Джъстин споделя, че когато за първи път Мъск я поканил на среща, тя му отказала, но няколко часа по-късно, докато имала час по испански, Мъск се приближил към нея с два сладоледа, което очевидно означавало, че за него думата “Не” не съществува. Въпреки че по-късно Мъск се премества в друго училище, той продължава да преследва Джъстин. Двамата обаче се разделят, преди Джъстин да се премести в Япония за една година, за да преподава английски като втори език. Седмица след като се връща у дома в Канада, той случайно ѝ се обажда. След години преследване най-накрая Джъстин се премества в Калифорния, за да бъде с Мъск, и скоро се сгодяват, а през 2000 г. двойката сключва брак.

През 2004г. Те посрещат близнаците Грифин и Вивиан, а през 2006 г. се раждат тризнаците – Кай, Саксън и Дамян.

Краят?
Въпреки високия стандарт на живот, домът за милиони долари и персоналът, който задоволявал всеки един каприз на двойката, Джъстин споделя, че започнала да чувства липсва на “близост и съпричастност” от страна на Мъск, започвайки да губи себе си и същността си.

Няколко години по-късно през 2008 г., двойката преминава през сложен развод, който завършва с поделено попечителство над петте им деца.

Талула Райли

Началото
Малко след като Мъск подава молба за развод с Джъстин, той се запознава с актрисата Талула Райли. Според Business Insider двойката се срещнала за първи път в бар в Лондон. По-късно Райли си спомня, че по това време не е знаела кой е той и с кого излиза.

Само шест седмици след като Мъск подава молба за развод с Джъстин, двамата с Райли са сгодени.

Краят
Актрисата се премества в Лос Анджелис, а през 2010 г. двамата сключват брак в катедралата Дорнох в Шотландия. Любовта им обаче не трае дълго, защото Мъск подава молба за развод само две години по-късно.

Обреченият Втори шанс?
Талула Райли и Илон Мъск започват отново да се срещат през 2013 г. Но през 2014 г. Мъск отново подава молба за развод, а седем месеца по-късно я оттегля. През март 2016 г. Райли подава молба за развод, която е финализирана през ноември.

Въпреки раздялата им, и двамата запазват добрия тон и отношения, а Райли изпитва все още топли чувства към Мъск, спомняйки си с добро за този период от живота й.

Коя ли е следващата любовна половинка, която не успява да убеди Мъск, че любовта е по-важна от милиардите?

Останалите жени в живота на Мъск и тяхната любовна история може да разберете на DevStyler.ioLove & Billions: Who are Elon Musk’s Ex-Girlfriends?

Гледайте пилотния епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, Linkedin и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR